Nieuwe containers voor GFT en restafval

 

logowewo

WESTERWOLDE – Alle huishoudens in Westerwolde krijgen binnenkort nieuwe containers voor GFT en restafval. De wisselactie start 29 maart en duurt tot ongeveer 21 mei 2021.

De omwisseling van containers gebeurt dorp voor dorp en wordt uitgevoerd door DVL milieuservice samen met afvalinzamelaar Omrin.

Opnamekraag en chip
De nieuwe grijze en groene containers hebben een opnamekraag en chip en zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. De chip is gekoppeld aan het adres waar de container bij hoort. Met deze chip registreert Omrin dat de container is geleegd. De PMD-container is sinds dit jaar niet meer nodig. Plastic, metaal en drinkpakken kunnen in de grijze container. Omrin haalt met machines het PMD uit het restafval.

Informatiebrief
Inwoners van de gemeente Westerwolde ontvangen één tot twee weken voordat ze de nieuwe containers krijgen een brief met informatie over de wisselactie. In de brief staat onder andere wanneer de nieuwe containers worden geplaatst, wanneer de oude containers voor het laatst worden geleegd en wanneer de oude containers worden opgehaald.

Inwoners die vragen hebben over de omwisseling van hun containers kunnen kijken op de website containerwisselwesterwolde.nl. Of op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met DVL milieuservice: (0800) 020 10 42.

Meer informatie over het afvalbeleid van Westerwolde staat op westerwolde.nl/afval.

 

Geraniumaktie 2021

GVV

GVV

Geraniumaktie 2021
Om uw voorjaar wat op te fleuren.
Gymvereniging Veelerveen heeft ook dit jaar een geranium-/hanging basket actie. U kunt kiezen uit :
Staande- of hanggeraniums in 3 verschillende kleuren.
Ook kunt u een hanging basket L ( 25 cm) of XL ( 30 cm) bestellen. De hanging baskets kunnen niet op kleur of soort plant worden besteld.
Er wordt geleverd wat er op dat moment in bloei is.
U kunt de bloemen bestellen door het invullen van onderstaande bon en deze in te leveren bij:
D. Bultena, Veelerveensterweg 53 te Veelerveen of
A. Rubingh, Venneweg 37 te Veelerveen.
De geraniums kosten 3 stuks voor € 5,50. Een hanging basket L kost € 10 en XL € 15.
De kosten moeten bij bestelling worden betaald.
Ook kunt u de bloemen bestellen door Lees verder …..

De ijsbaan in Veelerveen wordt onder water gezet.

IMG_0840

De vrijwilligers van IJsvereniging “De Vriendenkring” zijn druk bezig om de ijsbaan onder water te zetten. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de aankomende winter. Ze hopen natuurlijk op een heerlijke strenge winter zodat er volop geschaatst kan worden.

De vereniging heeft het moeilijk. Dit heeft te maken met de zachte winters en de beperkingen in verband met corona. Toch hopen ze dat de leden de vereniging niet vergeten endit jaar hun lidmaatschapsgeld over maken, zodat “De Vriendenkring” de verzekering, het onderhoud en de kosten voor gas, water en licht kan blijven betalen.

IMG_0842

IJsvereniging De Vriendenkring Veelerveen heeft het moeilijk. Enerzijds heeft dit Lees verder …..

Lunchroom ’t Moment brengt licht in deze kersttijd

IMG_0786

Lunchroom ’t Moment wil toch wat licht brengen in deze kersttijd.

Na een paar jaar kerstwandelingen en een jaar rust willen we na een hele heftig drukke , maar heel mooie periode in de zomer hebben we van de nood een deugd gemaakt. Met hulp van de buren en een hele handige kerstengel hebben we een geschilderde kerststal kunnen realiseren.

Het is mooi geworden en voor iedereen te bezichtigen.

Hang gelijk een kerstwens in onze wensboom en kom op 12 en 19 december tussen 17.00 en 20.00 uur genieten van warme chocolademelk of gluhwein to go. Zoals jullie weten is er bij ons ruimte genoeg. We hopen u te zien!

Wij wensen u veel mooie momenten en een goede gezondheid.

Hans en Marrianne

’t Moment

Veelerveensterweg 104

Veelerveen

IMG_0815