Swindersnacht

swindersnacht-activiteit

Hoe leuk zou het zijn om als 6 t/m 12 jarige je eigen huis van karton te bouwen, hem te decoreren en er vervolgens ook nog echt een nachtje in te mogen blijven slapen? Precies dat kan, van 31 juli t/m 2 augustus, tijdens “Swindersnacht Veelerveen”. Swindersnacht, ofwel ‘zwerversnacht’ in het Nederlands, wordt georganiseerd door en in het dorpshuis Ons Noabershoes in Veelerveen.

Het is de eerste keer dat het georganiseerd wordt. De activiteit is speciaal bedoeld om alle kinderen uit de regio die gedurende die periode niet op vakantie zijn een mooie en betaalbare gelegenheid te geven om in de zomervakantie een uniek avontuur te beleven. Natuurlijk zijn kinderen die op bezoek zijn in ons mooie Westerwolde en zin hebben om mee te komen doen ook van harte welkom!

Op 31 juli om 13.00 uur worden de deelnemers verwacht in Ons Noabershoes in Veelerveen. Er wordt een plattegrond van het te bouwen dorp gemaakt, er wordt kennis met elkaar gemaakt en de huisregels worden doorgenomen. Daarna kan het bouwen beginnen! Met enkel karton als bouwmateriaal kan er tot 17.00 uur gewerkt worden aan de huizen.

Op 1 augustus om 13.00 uur gaat het avontuur verder. De kinderen kunnen hun huis nog verder afbouwen en gaan inrichten en versieren. Een gezellig kleurtje Lees verder …..

Reünie Fabrieksschool in Veelerveen

 

Fabrieksschool Veelerveen

Fabrieksschool Veelerveen

Een aantal mensen is bezig om een reünie te organiseren van de Fabrieksterschool in Veelerveen. Deze school heeft van 1918 tot 1972 dienst gedaan.

In 1998 was er ook al een reünie, waar 473 mensen aanwezig waren. De reüniecommissie komt nog jaarlijks bijeen en is het idee geopperd, omdat het in 2018 honderd jaar is geleden dat de school geopend is, nog weer een reünie te houden. Maar nu in een wat kleinere opzet.

Er zijn ruim 600 namen doorgespit om de juiste adressen te achterhalen. Heel veel zijn er gevonden, maar toch niet allemaal.

Ieder die de school heeft bezocht van 1918 tot 1972 en geen bericht heeft ontvangen, kan inlichtingen vragen of zich aanmelden bij voorzitter Henzo Hidding, Beneden Westerdiep 85, 9645 AG, Veendam, telefoon 06-53181825, of bij of Jan Schut, Sint Vitusholt 7e laan 9, 9674 AX,  Winschoten, telefoon 0597-415620.

Aan de inwoners van Veelerveen jaarlijkse BBQ

 

IMG_3109

Zaterdag 7 juli a.s organiseren we voor de inwoners van Veelerveen onze jaarlijkse BBQ . Aanvang 17:00 bij Ons Noabershoes . Inleg voor leden van de Ver.Van Plaatselijke Belangen Veelerveen 10 euro p.p . Niet leden 12.50 p.p . Kinderen t/m 12 jaar 6 euro p.p . Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden via de beheerder van Ons Noabershoes. 0597 541488 of via info@veelerveen.eu of bij het bestuur , uiterlijk 2 juli a.s . We hopen dat veel inwoners ( jong en oud ) aanwezig zullen zijn .

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Ver. Van Plaatselijke Belangen Veelerveen

plaatselijke

Basis cursus reanimatie met gebruik van AED

 

maxresdefault-2-e1519582669470

Cursus locaties en data

De reanimatietrainingen welke ik verzorg zullen binnenkort op meerdere plaatsen binnen de provincies Groningen en Drenthe plaatsvinden.

Op dit moment kunt u zich inschrijven voor de volgende cursus data en locaties:

  • Binnenkort kunt u in de volgende plaatsen een cursus volgen:  Veelerveen.

Kosten 35 Euro p/p ( informeer bij uw zorgverzekeraar voor eventuele declaratie )

Opgave voor de cursussen kan via email : info@startenmetreanimeren.nl

Wil jij leren reanimeren??? Geef je dan nu op voor een 4 uur durende cursus in Ons Noabershoes en ontvang het officiële certificaat!
Kijk voor meer informatie op www.startenmetreanimeren.nl. De cursus wordt gegeven door startenmetreanimeren.nl