Vrijwilligers gezocht in het kader van NLdoet 2018

NL doet

NL doet

Ver. van Plaatselijke Belangen Veelerveen zoekt vrijwilligers in het kader van NLdoet 2018. Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; De grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ver. Plaatselijke Belangen Veelerveen heeft zich hiervoor aangemeld met een klus. Zaterdag 10 maart willen ze benutten om samen met u onderhoud te verrichten op de begraafplaats in Veelerveen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de beheerder van Ons Noabershoes of via info@veelerveen.eu

Doet u mee dan wordt u die dag om 9:oo uur verwacht in Ons Noabershoes, tussen de middag word u een lunch aangeboden en word rond 15:00 uur de dag afgesloten met een drankje.

Beweegdiploma 1 en 2 in Ons Noabershoes

IMG_3146-780x520

Er was op  maandag 2 oktober 2017 al begonnen met het eerste beweegdiploma in Ons Noabershoes. Het beweegdiploma is nog niet zo ingeburgerd, maar GVV heeft dit samen met Huis van de Sport dit kunnen realiseren. Vanaf 12 februari gaan de lessen voor beweegdiploma 1 en 2 weer van start voor kinderen van 2 tot 4 jaar.  Het nijntje beweegdiploma wordt ondersteund door het KNGU, en de lessen worden gegeven door Karin Hofman van 11.00 tot 11.45 uur.

Goed leren bewegen is belangrijk bij kinderen, voor de motorische en sociale vaardigheden mede doordat het in groepen word gegeven. In deze leeftijdfase van het kind komen verbindingen Lees verder …..

Geslaagde jaaruitvoering DES in Ons Noabershoes

_MG_0044

Afgelopen zaterdag hield zangvereniging DES haar jaarlijkse uitvoering bij Ons Noabershoes in Veelerveen.

De uitvoering van het gemengd koor DES uit Veelerveen was zaterdag zeer geslaagd. Voor een volle zaal werden diverse liederen ten gehore gebracht, waarvan het publiek met volle teugen genoot. Na het serieuze gedeelte maakten de zangers en zangeressen plaats voor de acteurs van Tangervolk uit Jipsingboertange op met het toneelstuk “Een erfenis vol verrassingen”.

Burendag 2017 was een zeer succesvolle dag in Veelerveen

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Zaterdag 23 september 8.45 uur, Veelerveen ontwaakt langzaam. De eerste leiders van de jeugd van de vvVeelerveen gaan al richting het voetbalveld. Ik rij richting Ons Noabershoes waar we in het kader van Burendag een aantal klussen in en rondom het dorpshuis willen uitvoeren. Er staan al heel wat auto’s op de parkeerplaats. De geur van vers gezette koffie komt je tegemoet. Langzamerhand druppelen alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze dag binnen. Het is een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud. Ook enkele nieuwe inwoners van Veelerveen geven acte de presence.  De teller stopt bij 20, een flinke groep. Onze nieuwe beheerders, Karin en Johan die per 1 oktober a.s. het stokje overnemen van Tedo en Brigitte, zijn ook reeds aanwezig. Zij lopen deze dag mee in het eetcafé. De medewerker van de gemeente Bellingwedde is ook gearriveerd met de diverse gereedschappen die we deze dag nodig hebben. Lees verder …..