Burendag 2017 was een zeer succesvolle dag in Veelerveen

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Zaterdag 23 september 8.45 uur, Veelerveen ontwaakt langzaam. De eerste leiders van de jeugd van de vvVeelerveen gaan al richting het voetbalveld. Ik rij richting Ons Noabershoes waar we in het kader van Burendag een aantal klussen in en rondom het dorpshuis willen uitvoeren. Er staan al heel wat auto’s op de parkeerplaats. De geur van vers gezette koffie komt je tegemoet. Langzamerhand druppelen alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze dag binnen. Het is een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud. Ook enkele nieuwe inwoners van Veelerveen geven acte de presence.  De teller stopt bij 20, een flinke groep. Onze nieuwe beheerders, Karin en Johan die per 1 oktober a.s. het stokje overnemen van Tedo en Brigitte, zijn ook reeds aanwezig. Zij lopen deze dag mee in het eetcafé. De medewerker van de gemeente Bellingwedde is ook gearriveerd met de diverse gereedschappen die we deze dag nodig hebben. Lees verder …..

Nieuwe beheerders voor Ons Noabershoes te Veelerveen

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Per 1 oktober a.s. is Karin Hofman samen met partner Johan Twikkeler de nieuwe beheerder van Ons Noabershoes in Veelerveen. Zij nemen hiermee het stokje over van Tedo en Brigitte, die er na vijf jaar helaas mee moeten stoppen vanwege de gezondheid van Tedo. Karin en Johan waren één van de elf die hadden gesolliciteerd op de functie. Na een eerste selectie en een eerste gespreksronde, uitgevoerd door een sollicitatiecommissie bestaande uit drie afgevaardigden van vaste gebruikers van Ons Noabershoes en een bestuurslid, bleven er drie kandidaten over. De keus, is na gesprekken met het bestuur, gevallen op Karin en Johan. Inmiddels hebben ze al een aantal keren meegelopen in het eetcafé en al kennis gemaakt met de diverse gebruikers en bezoekers. Het eetcafé wordt door de nieuwe beheerder onder dezelfde naam voortgezet: Eetcafé De Zuidvenne. Wij wensen hun veel succes in hun nieuwe functie.

Binnenkort wordt er nog een avond gepland waarop men afscheid kan nemen van Tedo en Brigitte.

Jaarlijkse dorpsbbq wederom succesvol

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Zaterdag 1 juli jl. was de dorps-barbecue die jaarlijks door de Ver.van Plaatsel. Belangen wordt georganiseerd. Zo’n 70 belangstellenden vonden onder een stralend zonnetje de weg naar Ons Noabershoes. Ieder vond een plekje, of in de tent op het terras of in het eetcafé. Ook waren er wederom een aantal nieuwe inwoners van ons dorp. Vlot werden er over en weer de contacten gelegd. Gesprekken en ontmoetingen rondom de twee barbecues deden de rest. In het eetcafé stonden schalen met diverse soorten vlees Lees verder …..