Erg gezellige tweede editie van het Nije Westerwolde Streektoalfestival

thumbs_DSCF0375

Met de opening om 19 uur door burgemeester Jaap Velema ging zaterdag 9 november de 2e editie van het Nije Westerwolde Streektoalfestival in Ons Noabershoes te Veelerveen van start.

De jonge talentvolle Josien Bakker uit Vlagtwedde trapte af met het prachtige “Mien Westerwolde”. Vervolgens droegen leerlingen van groep 7 en 8 van SWS De Driesprong uit Vriescheloo door henzelf geschreven gedichten in de streektoal veur. Dichter/schrijver Harbert Schutte had hun dat op een eerder tijdstip middels een workshop eigen gemaakt. Het drietal Mas, Kris en Luwe, dat gezamenlijk een gedicht had geschreven werd de eerste winnaar van de Nije Westerwolde Streektoal Junior Dichtersbokoal, die aan hen werd uitgereikt door burgemeester Velema.

Vanaf half acht introduceerde Willeke Bergman, die de avond presenteerde, gedurende een uur een aantal woordkunstenaars. Aly Freije, Harbert Schutte, Luuk Houwing, Ina Rozema, Erik Rouppé en Berny Jansema(zichzelf begeleidend op gitaar) vermaakten de aanwezigen met Lees verder …..

Sinterklaas bezoekt de kinderen van Veelerveen en Vriescheloo

IMG_3183

Sinterklaas bezoekt de kinderen uit Veelerveen en Vriescheloo op zaterdag 23 november van 15:30 – 16:30 in Ons Noabershoes . Alle kinderen tot 10 jaar zijn van harte welkom.

De Sint wordt om 15.30 uur met enkele van zijn pieten in Ons Noabershoes verwacht. Net als vorig jaar kunnen de kinderen samen met Sinterklaas en de Pieten spelletjes doen.

Natuurlijk is er ook alle gelegenheid om de Sint een handje te geven of met hem op de foto te gaan.
Rond 16.30 uur zal het afgelopen zijn .

IMG_3179

Het Nije Westerwolde Streektoalfestival

Het Nije Westerwolde Streektoalfestival

Op 9 november vindt vanaf 19:00 uur in Ons Noabershoes in Veelerveen de tweede editie plaats van het Nije Westerwolde Streektoalfestival. Diverse artiesten en woordkunstenaars die de streektoal beoefenen, werken hier aan mee. Het festival geeft een blik in de wereld van de Groninger streektaal en cultuur.

Jong talent en gevestigde namen                                         

Edwin Jongedijk

Diverse artiesten, waaronder nieuw jong talent en gevestigde namen zullen in het Gronings dialect hun repertoire ten gehore gaan brengen. Zo zal het grote, nieuwe, jonge streektoaltalent Josien Bakker uit Vlagtwedde een optreden verzorgen,  evenals Edwin Jongedijk, Steernvanger (de band van Dion Bouwes en Dennis Krottje) en Berny Jansema .

 

Josien Bakker fotosteernvanger noorderzon 1

Woordkunstenaars   

Ook zijn er weer dichters  en verhalenvertellers, oftewel woordkunstenaars van Lees verder …..

Creepy Movie Night

69584769_1553985388090262_6010673097139552256_n

Vier Halloween met ons mee in Ons Noabershoes! Op vrijdag 1 november houden we een griezelig spannende Creepy Movie Night. De avond begint om 20.00 uur. Er worden gedurende de avond drie films vertoond. De meest ‘creepy’ film natuurlijk als laatst ;-). Deelname kost €5,- p/p inclusief knabbels (de drankjes moet je zelf nog afrekenen).

Vrijdag 1 november 2019

20:00

Film 1
22:00
Film 2
Zaterdag 2 november 2019
00:00

Film 3