Een brief van burgemeester Velema aan alle Westerwolders

 

90143899_2593049850941045_731912639701057536_n-Kopie

Foto: Gemeente Westerwolde

Beste inwoners van Westerwolde,

Sinds anderhalve week worden er dagelijks nieuwe maatregelen door het kabinet genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus, dan wel de snelheid daarvan tegen te gaan. Ons leven is in enorm korte tijd ingrijpend op zijn kop gezet.

Hoewel er in onze gemeente, op het moment dat ik deze brief schrijf, nog geen formele coronabesmetting is geconstateerd, vrees ik dat dit virus ook aan ons niet voorbij zal gaan.
In aanvulling op de maatregelen van het kabinet hebben we als gemeente al de nodige aanvullende maatregelen genomen om onze diensten voor u beschikbaar te houden. Hierbij staat uw veiligheid en die van onze medewerkers altijd voorop! Omdat de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, adviseer ik u wanneer u van onze dienstverlening gebruik wilt maken eerst onze website te raadplegen.

Ook vele verenigingen, bedrijven en instellingen hebben hun verantwoordelijkheid genomen. Zo zijn de scholen dicht, de sportvelden leeg en wordt het ene na het andere evenement afgelast.

Veel Westerwolders kunnen niet meer naar hun werk, vele van hen werken nu thuis en kinderen kunnen voorlopig niet naar school.

Onze Westerwoldse ondernemers hebben het in deze tijden zwaar te verduren. Ze lopen veel inkomsten mis, zijn bezorgd over het voortbestaan van hun onderneming en over hoe ze zich de komende tijd gaan redden. Gelukkig zijn onze ondernemers vindingrijk en vinden zij allerlei manieren waarop ze toch wat inkomsten kunnen vergaren. Steun hen daarin!

Buitengewoon vergaand en ingrijpend is het contactverbod met onze senioren. Dit geldt ook voor de ernstig zieke inwoners. De maatregelen zijn echter van levensbelang om deze groep kwetsbare inwoners in onze gemeenschap in bescherming te nemen en onderschrijven de ernst van het coronavirus. Ik roep u echter op om onze senioren en kwetsbaren op andere manieren te laten zien dat we aan ze denken. Bel wat vaker en langer. Kijk bijvoorbeeld samen naar een tv-programma en zet de telefoon op luidsprekerstand. Gebruik een tablet of smartphone om te beeldbellen, schrijf ze of stuur een tekening. Zo blijf je verbonden met elkaar. Contact is voor iedereen belangrijk en in deze angstige tijd is het belangrijk dat ook zij gehoord worden en hun verhaal kwijt kunnen.

De hoofdzaak is dat we het virus bestrijden. Dit kunnen we alleen met zijn allen, hierin ligt een verantwoordelijkheid voor iedereen! Met klem wil ik u er daarom op wijzen dat het van cruciaal belang is dat we anderhalf meter afstand van elkaar nemen, altijd. Blijf ook alle hygiëneaanbevelingen naleven en blijf zoveel mogelijk thuis. Houd u alstublieft aan de adviezen van het RIVM en de GGD. En niet alleen voor een korte periode, maar ook voor de lange duur. Alleen dan kunnen we besmetting voorkomen en het virus indammen. We zullen op zoek moeten naar nieuwe vormen van contact houden, zodat we in de toekomst elkaar weer in de armen kunnen sluiten

Tot slot wil ik langs deze weg mijn waardering uitspreken voor eenieder die zich in deze tijden inzet voor het welzijn van velen in onze gemeente. Van de mensen in de zorg en welzijn tot de medewerkers van de politie. Van de onderwijzers en leraren tot de medewerkers van het COA. Van de vele medewerkers in de winkels en supermarkten tot de medewerkers verantwoordelijk voor de schoonmaak en alle andere mensen die zich inzetten om de rest van ons veilig en gezond te houden. Ik ben u zeer, zeer dankbaar!

We zullen de komende weken nog nader nieuws moeten incasseren, wellicht volgen er nog meer maatregelen die ons normale leven nog verder zullen ontregelen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we deze periode als gemeenschap, als Westerwolders, met elkaar aan kunnen. We zullen overwinnen! Ik weet mij daarbij gesteund dat Westerwolde een rijke traditie van noaberschap kent.

Inwoners, buren en vrijwilligers die naar elkaar omzien en hulp bieden waar dat nodig is. Let op elkaar. Zorg voor elkaar.

Heel veel sterkte,

Jaap Velema
Burgemeester gemeente Westerwolde

Buurtzorg Veelerveen dringend op zoek naar Mondkapjes

90441897_1779422985546500_1302447436647628800_n

De dames van de buurtzorg in Veelerveen zijn dringend op zoek naar mondkapjes. Heb jij nu nog ergens een mondkapje liggen die je toch niet gebruikt? Lever hem dan tussen 11.00 en 11.30 uur in bij Buurtzorg Veelerveen e.o. in Ons Noabershoes of leg ze buiten deze tijden in de bak bij de ingang van Ons Noabershoes. Ben jij handig met stof en naald en draad? Dan doen we graag een beroep op jou. Binnenkort posten we een link hoe je zelf mondkapjes kunt maken waar je de dames en iedereen die afhankelijk is van hun zorg bijzonder blij mee kunt maken!

IMG_0025

 

Update : ” Ons Noabershoes “

89845768_1774152219406910_5924017592162320384_o

Alle activiteiten die tot 6 april gepland stonden in Ons Noabershoes  te Veelerveen zijn wegens het coronavirus afgelast. Zijn er nieuwe ontwikkelingen dan hoort u dat van ons.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus kunt u iedere vrijdag, zaterdag en zondag ENKEL telefonisch bestellen naar het eetcafé.

U kunt uw afhaalbestellingen tussen 16.00 en 20.00 uur aan ons doorgeven.

Voor de volledigheid wijzen wij u erop dat onze bar, het eetcafé en het dorpshuis verder gesloten zijn. Alle activiteiten zijn afgelast of worden verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Onze excuses voor het ongemak. Pas goed op uzelf en anderen en graag tot ziens!

Optreden Erwin De Vries i.v.m Coronavirus afgelast

 

Erwin-de-Vries-03Kleur-032020-Kopie

UPDATE : i.v.m Coronavirus  AFGELAST

Zaterdagavond 21 maart verzorgt de Groningse tekstschrijver/zanger Erwin de Vries, samen met zijn vaste gitarist Christof Bauwens een streektoalconcert in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen.

Erwin de Vries, op en top Groninger, treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 8 albums voortvloeiden; Riep veur Opnoame (1997), Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel), Wie (2003), Aigenhaimer (2006) , Dichter in Mie (2008), Leef t Leven (2011), De Tocht van de Noakende Zunderling(2014) en sinds eind 2016 het album De Noodzoak. Daarnaast kwamen ook 2 DVD’s uit van zijn succesvolle theaterprogramma’s Aigenhaimer(2007) en Dichter in mie (2009).

Hij speelt in diverse samenstellingen, of solo of samen met zijn gitarist en/of toetsenist of met hele band. Daarnaast is hij te boeken bij u thuis in de huiskamer. Maar ook de samenwerking met bijvoorbeeld het Noord Nederlands Orkest, Strijkorkesten, Muziekverenigingen of Guido’s Orchestra brengen altijd iets bijzonders.

De liedjes van deze singer/ songwriter zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap.

Het optreden begint om 20:00 uur en is onderdeel van de Grunneger Weeke die van 20 t/m 28 maart plaats vindt in de gemeente Westerwolde. Reservering via info@veelerveen.eu of via de beheerders van Ons Noabershoes