“Het, het nog nooit zo donker west, of ’ t wordt altied wel weer licht’’

ZATERDAG 31 OKTOBER ‘’LICHTSNOER WESTERWOLDE’’

Doe je ook mee?

Nu het Corona virus de laatste weken weer harder om zich heen slaat en ook in gemeente Westerwolde besmettingen zijn geconstateerd willen wij als inwoners van alle dorpen  van de oude gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde samen een teken van verbondenheid afgeven.  Zet zaterdagavond 31 oktober een lampje in de vensterbank en laat deze één avond en nacht branden om elkaar ‘’een hart onder de riem te steken’’. Zeker nu regels extra aan gescherpt worden.  Laat in zoveel mogelijk huizen een lampje branden en verbind zo huizen, straten en dorpen met elkaar. Samen sterk en verbonden in deze onzekere periode.

Neem de R.I.V.M. regels in acht en blijf gezond.

Initiatief ‘’Dorpsraad Wedde’’ in samenwerking met de andere  dorpsraden/belangenverenigingen gemeente Westerwolde.   

De bijzonderste huizen van Veelerveen

Aan de Verbindingsweg en Nieuwe Veendijk in Veelerveen staat een reeks opvallende woningen. Breed opgezet, met driehoekige gevels en strakke vormgeving zien ze er relatief modern uit. Toch werden ze al honderd jaar geleden ontworpen door architect Marinus Jan Granpré Molière (1883-1972).

Wat is het verhaal achter deze woningen? Download de wandeling via https://bit.ly/3kx0CLI, bekijk deze video en ontdek de bijzondere geschiedenis van de woningen en bewoners, de architectuur en omgeving!

Bewoners Verbindingsweg / Oude Veendijk

121197727_10219550757741999_2314982921157482361_o

Woont iemand hier aan de Verbindingsweg of de Nieuwe Veendijk in zo’n woning van Granpré Molière? Voor de Groninger Archieven (waar ik werk) en het gemeentearchief Westerwolde ben ik een kort filmpje aan het maken over deze woningen. Ik zou graag ook wat beelden bij een van de huizen maken. Vooral van buiten, maar als er binnen nog originele details te zien zijn zou dat ook mooi zijn om in beeld te brengen. Mag ik bij iemand van jullie langskomen om te filmen? Ik woon trouwens zelf vlakbij in Vriescheloo.

L.jongsma@groningerarchieven.nl of 0636160740

GVV – Gymnastiek Vereniging Veelerveen

GVV

GVV

Opgericht 20 oktober 1949

Veelerveen, september 2020

Rabobank Groninger Land draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo ClubSupport speciaal voor verenigingen en stichtingen. Ook de gymvereniging GVV doet mee aan Rabo ClubSupport!

Van 5 t/m 24 oktober 2020 mogen leden van de Rabobank Groninger Land vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde clubs. Elke stem is geld waard! Wij van GVV ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen keer het bedrag dat een stem waard is.

Het is voor GVV belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te werven. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor onze jeugd.

Het zou fantastisch zijn als jij, jou familie en vrienden stemmen geven aan GVV tijdens de Rabo ClubSupport via de Rabo app of de website van de bank.

Bedankt voor jouw steun!