Peuters en kleuters zien een mooie theatervoorstelling

Peuter theater Veelerveen Foto: Hennie Nijmeijer

Peuter theater Veelerveen
Foto: Hennie Nijmeijer

Op dinsdag 20 mei in Ons Noabershoes te Veelerveen speelde ze  Wil je met me spelen, naar het bekroonde prentenboek Krrrr…okodil! van Catherine Raynor. Een voorstelling met verrassingen! De wachtende ouders konden deelnemen aan een van de vijf heel verschillende workshops die voor hen georganiseerd waren. Zoals Yoga voor kinderen, Ouders lezen voor, Creatief met sjablonen, Hoe kan je gemakkelijk beweegspelletjes bedenken met een boek  en Digitaal voorlezen, wel of niet doen? De beide prentenboeken vormden het uitgangspunt van de workshops. De komende dagen lezen bibliothecarissen het oorspronkelijke boek voor en krijgen de kinderen een exemplaar te leen. Het bijpassende speelwerkboekje mogen ze houden.

Voorleesprogramma

Aan het eind kregen de kleuters een miniboekje van Kikker mee, de peuters  een van Gonnie en haar vriendjes. De andere miniboekjes kunnen de kinderen sparen door boeken te lenen bij de Bellingwedder bibliotheken en – bibliobus. Elk bezoek is een sticker waard. Zes keer naar de bieb geweest om te ruilen? Dan is het kind weer een miniboekje rijker.

De organisatie van de theaterdagen en het voorleesprogramma is in handen van de bibliotheken van Bellingwedde in samenwerking met de speelzalen en de basisscholen en is mogelijk gemaakt door de gemeente Bellingwedde.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.