Oldtimers in Veelerveen

Oldtimers in Veelerveen

Oldtimers in Veelerveen

Veelerveen – Maar liefst vijftig oldtimers meldden zich zondagochtend 13 juli bij Eet-café De Zuidvenne voor een zomerrit door het mooie Westerwolde. De rit was een gezamenlijk initiatief van drie noordelijke clubs voor oldtimerliefhebbers: de Oldtimer Vrienden Club Oost-Groningen, de Historische Automobiel Vereniging en Oldtimer Club de Hondsrug, die tezamen meer dan duizend oldtimerbezitters vertegenwoordigen. De jaarlijkse rit is inmiddels traditie geworden, de organisatie en het uitzetten van de route ligt ieder jaar bij een van de drie verenigingen. Dit jaar was de eer aan Oldtimer Vrienden Club Oost-Groningen, waarbij De Zuidvenne als vertrek- en eindlocatie werd ingezet.

Een Citroën B14 uit 1927, Borgward P100 uit 1961, Triumph Dolomite Sprint, Fiat Topolino, zomaar wat deelnemende auto’s die vandaag de weg opgingen. Maar ook Ford’s uit de jaren ’20, MG’s uit de jaren ’60 en ’70 en nog veel meer klassiekers die velen onder ons vast nog kennen van vroeger. Van sommige auto’s zijn er maar een handvol op de Nederlandse wegen te vinden.

Leuk om ook te vermelden is dat deze 3 clubs met hun voorzitters zijn gaan samenwerken jaren terug in Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren, en zo elk jaar gezamenlijk een rit te gaan maken in de noordelijke provincies.

 

Vanaf half tien verzamelden de liefhebbers zich op het parkeerterrein voor Ons Noabershoes, de bonte verzameling trok het nodige bekijks van omwonenden en passanten. Rond half elf begon de stoet te rijden, waarna een rit volgde die zigzaggend door het gebied tussen Ter Apel en Veelerveen leidde. Ondanks de gemiddelde leeftijd van de deelnemende auto’s werd de rit zonder noemenswaardige problemen verreden. Rond half drie arriveerde de gehele stoet weer in Veelerveen, waar de dag werd afgesloten met een dankwoord van de voorzitters van de drie deelnemende verenigingen.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.