Zondag 17 mei, een bijzonder koffieconcert m.m.v. het folk-duo Lenny & Junior in Ons Noabershoes te Veelerveen.

Lenny  & Junior

Lenny & Junior

De koffieconcerten die de afgelopen winterperiode in Ons Noabershoes te Veelerveen hebben plaats gevonden krijgen nog een vervolg met een optreden van het folk-duo Lenny & Junior. Dit duo zal dan van 11.00 tot 13.00 uur een optreden verzorgen. Lenny & Junior een duo bestaande uit  Lenny Silverspoon (Leonieke Toering) en Junior Blackwood (Marcel Alkema),  dat nu ongeveer drie jaar aan de weg timmert, doch bestaat uit twee muzikanten die hun sporen al op verschillende manieren hebben verdiend.  Lenny (zang, dwarsfluit, piano, gitaar, accordeon, cello), die zich vooral bezighoudt met Italiaanse folk, is begonnen

 als straatmuzikant in Rome met het trio Brancaleone,  Junior (zang, gitaar, mondharmonica) richt zich vooral op de authentieke blues.  Een raakvlak vonden ze in de folk: voor Leny de Europese en voor Junior de Amerikaanse folk.  Ze omschrijven hun genre zelf  als “hedendaagse folk met een oude ziel”.  “Onze invloeden komen uit de Amerikaanse  blues en country, maar ook uit andere gebieden als de Europese folk en daarnaast uit plekken als Mexico, Mongolië en zelfs China”. Tijdens hun optredens hoor je duidelijk de invloeden van de rauwe Amerikaanse country, die vooral te horen is in de zangstijl van Junior (die overigens doet denken aan fantastische zangers als Hank Williams Sr.). Naast de country zorgt de mondharmonica voor een lekker “blues tintje”. Dat het tweetal hun invloeden niet louter uit Amerika haalt, maar van over de hele wereld, hoor je als Lenny met de combinatie van een prachtige fado-stem en de Spaanse taal zorgt  voor een heerlijke wereldlijke sfeer.  Hoewel zeer verschillend, zijn ze er samen in geslaagd om eenheid uit te stralen, en dit is ook te horen in hun muziek waarbij stijlen niet alleen worden afgewisseld, maar ook samengesmolten. Zo zorgt de “Amerikaanse” mondharmonica gedurende het optreden voor een verbindende en stabiele factor.  De entree bedraagt € 7,50.

Reserveren kan bij de beheerder van Ons Noabershoes: 0597 541488 of via info@veelerveen.eu

Lenny and Junior_3

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.