Succesvol optreden van Bob&Adrian in Ons Noabershoes in Veelerveen

Koffieconcert

Koffieconcert

Zondagmorgen 29 november, 10 uur. De rust overheerst in Veelerveen. Weinig verkeer bij de weg. In Ons Noabershoes  zijn  de beheerder en z’n crew echter al druk bezig met de voorbereidingen op het koffieconcert van Bob Heidema en Adrian Farmer van De StroatklinkerS. De geur van verse koffie komt je tegemoet.  Beide musici zijn inmiddels ook gearriveerd. Alle benodigde instrumenten, versterkers en verdere geluidsapparatuur worden uitgeladen en geïnstalleerd.  Een korte soundcheck en tegen half elf staat alles gereed en trekken ze zich terug in de hal met een lekkere bak koffie. Inmiddels zijn ook de eerste belangstellenden gearriveerd, dit loopt gestadig door tot even voor elven. Als Bob&Adrian om elf uur starten met een instrumentaal nummer hebben zo’n vijftig belangstellenden

de weg naar Veelerveen gevonden. Het optreden bestaat o.a.  uit een keuze uit de vele nummers die ze als StroatklinkerS  de afgelopen 25 jaar hebben gemaakt.  Voor een deel Groningstalig(eigen geschreven nummers, werk van Ede Staal), maar ook Nederlandstalig,  o.a. het prachtig gezongen “Verdronken Vlinder”  van Boudewijn de Groot.  Ook Adrian kwam ruimschoots aan bod met een aantal Engelstalige songs (o.a. “Streets of Londen” van Ralph McTell) en niet te vergeten z’n prachtige vertolking van een aantal nummers van Johny Cash.  De T-shirt bloes/blues wordt  twee keer uitgebreid  bezongen. Dit alles begeleid door prachtig spel op  gitaar, dobro, banjo en mandoline. Nog net zo enthousiast als bij hun eerste nummer speelden ze even na enen hun laatste nummer. Een groot applaus voor een prachtig concert was daarna hun deel. Veel van de belangstellenden namen daarna nog een heerlijke kop mosterd- of groentesoep met stokbrood, bereid door de beheerder, waarna ieder voldaan naar huis ging. In 2016 krijgen de concerten een vervolg en liggen de  volgende optredens inmiddels vast:

Zondag 31 januari 2016, van 11.00 – 13.00 uur: Harry Niehof

Zaterdagavond 27 februari 2016, aanvang 20.30 uur: BJ Hegen Blues Band

Zondag 27 maart 2016, van 11.00 – 13.00 uur: Jan Henk de Groot

Zaterdagavond 24 september 2016, aanvang 20.00 uur:  De StroatklinkerS

Zaterdagavond 29 oktober 2016, aanvang 20.00 uur: De Troebadoers

Tekst: Pieter Huttinga

Foto’s: Tedo Swarts

koffieconcert

koffieconcert

IMG_7595

koffieconcert

koffieconcert

koffieconcert

koffieconcert

Tagged , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.