Bé Olthoff Nederlands kampioen Veteranen Kata en Wapen Kata

ALMERE, VEELERVEEN – Bé Olthoff uit Veelerveen is dit weekendNederlands kampioen Veteranen Kata en Wapen Kata geworden.

20160213_124914-1
Afgelopen zaterdag vonden in Almere weer de Nederlandse kampioenschappen Karate plaats. Deze wedstrijden werden georganiseerd door de I.B.F. (Internationale Budo Federatie).

Bé Olthoff had van te voren besloten om nog één keer mee te doen. Hij schreef zich voor twee disciplines in: Wapen Kata en Veteranen Kata (35 jaar en ouder). Bij Kata maak je een soort schijngevecht en loop je volgens een bepaald patroon een vorm met verschillende technieken. Dit kan dus met én zonder een wapen.

Als eerste was het onderdeel Veteranen Kata aan de beurt. Hij mocht als eerste zijn Kata laten zien. Hij kreeg een goede beoordeling. Na de eerste ronde, toen iedereen geweest was, moest Bé nog een keer zijn Kata laten zien. De regel is dat diegene die als eerste begint aan het einde nog een keer moet. De tweede keer ging het nog iets beter en hij behaalde de hoogste score!Dus Nederlands kampioen bij de Veteranen Kata.

Vervolgens kwam het onderdeel Wapen Kata. Hierin was hij titelverdediger. Hij heeft een Kata laten zien met Nunchaku´s (de zogenaamde `karate-stokjes`). Bij dit onderdeel was hij als laatste aan de beurt en ook dat ging weer heel goed; Bé behaalde ook hier de hoogste score. Dus Nederlands kampioen bij de Wapen Kata.

Het mooie is dat hij bij alle bestaande disciplines die er bij het Karate zijn de Nederlandse titel minstens één keer heeft veroverd: Kumite, het vechten, heeft hij meerdere keren gewonnen, Wapen Kata heeft hij ook meerdere keren gewonnen en dan nu dus ook “gewoon” Kata.

Al met al een hele mooie afsluiting van een mooie carrière!

Be

Be Olthof

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.