Sportschool De Wennakker 2e van de drakenbootrace

Gisteren is het team Sportschool De Wennakker 2e geworden van de drakenbootrace in Winschoten.

13450308_1726048417665147_8503892693950701548_n

Het team van Sportschool Ron Haans uit Weener heeft zondag de drakenbootraces in Winschoten gewonnen. Het team deed voor het eerst aan de wedstrijden mee. De wisselbeker ging mee naar Duitsland. Het geldbedrag van 500 euro, wat ook bij de eerste prijs hoort, werd geschonken aan het Zuiderslot in Winschoten. Tweede werd sportschool De Wenakker uit Veelerveen; zij wonnen een geldprijs van

150 euro. Derde werd Het Dream Team Nico Jager en vierde AB & R.A.L.P.H.

Aan de wedstrijden deden 12 teams mee: De Blussers van Oldambt, Outfit Mode, D66 Oldambt, Sportschool De Wenakker, Dream Team Nico Jager, AB & R.A.L.P.H., HCW Gladiatoren, PvdA Oldambt, Ron Haans Leden, Ron Haans Duitsland, Boelies Crew en Co en Boelies Boot HJ. Zij moesten een parcours van 200 meter afleggen en proberen de snelste tijd te laten noteren. De indrukwekkende drakenboten waren gevuld met een professionele stuurman, een trommelaar en 8 peddelaars. De trommelaar gaf de slag aan die de peddelaars moesten hanteren om zo snel mogelijk door het water te scheren. Indrukwekkend waren de boten door hun uiterlijk, een drakenkop- en staart maken dat het een aantrekkelijk spel is. Het geluid van de trommels maakte het spektakel compleet.

Dit jaar was er ook op de kade weer van alles te beleven. Zo was er vooraf een warming-up, waar iedereen aan mee mocht doen, verzorgd door Sport- en Gezondheidscentrum Ron Haans. Tussen de races door lieten zij tevens demo’s zien. Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht: een groot kinderplein met onder andere een rodeostier, springkussen en een hindernisbaan zorgen ervoor dat zij zich geen moment verveelden.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.