Optreden van Bert Hadders in Veelerveen was een grunnegs feestje

Foto: Tedo Swarts

Foto: Tedo Swarts

Zondagmorgen 12 maart, 10:00 uur: Bert Hadders is zojuist aangekomen bij Ons Noabershoes in Veelerveen. Direct alle vereiste apparatuur uit de auto gehaald en nu is het eerst tijd voor een sigaret. Gezellig keuvelend staat hij, ogenschijnlijk zeer ontspannen, even te genieten. Even een hand schudden, “hou ist ‘t” , goud en mit die. Dan is het tijd om op te bouwen, alle stekkers en plugjes worden op de juiste plaats geprikt. Er wordt gestemd, gesoundcheckt en zachtjes wordt er op de diverse gitaren gepingeld. De eerste belangstellenden zijn inmiddels binnen gekomen. Tijd voor een kop heerlijk vers geurende koffie met heerlijke cake, gebakken door Aly. Bert trekt zich even terug in de gang, pen en papier bij zich om een setlist van te spelen nummers  te maken. Intussen loopt de binnenkomst van belangstellenden gestadig door. Bert is inmiddels begonnen met het warm spelen van z’n vingers op de gitaar.

Wethouder van cultuur van de gemeente Bellingwedde, Lea van der Tuin is inmiddels ook gearriveerd, samen met haar echtgenoot. Zij brengt een bezoek aan het concert in het kader van de door de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde  georganiseerde Grunneger Week, waar dit optreden deel vanuit maakt. Dit wordt erg gewaardeerd door de organisatie. Als Bert Hadders even over elven op z’n gitaar begint te pingelen zitten er een zestigtal echte liefhebbers van de Grunneger toaal binnen.

Hij begint rustig, peilt even de bezoekers en weet daarna wat voor vlees hij in de kuip heeft deze morgen. Daarna volgen vele bekende nummers van o.a. de CD De Bosklopper-tapes, zoals “Lola, Beloofde Laand, As Julio gait zingen en Pekelder waals”. Maar ook “Zundagmörn en Allain mit kerst” passeren de revue. Voor ieder nummer vertelt Bert eerst een smeuïg verhaal over het waarom van het nummer. Het publiek hangt geboeid aan z’n lippen. Ze genieten, hij niet minder. De twee uur vliegen voorbij. Als ruim over enen het laatste nummer is gespeeld, is een enthousiast klappend publiek, z’n deel. Dan is het tijd voor een kop heerlijke soep en/of een broodje gezond, verzorgd door Team Eetcafé De Zuidvenne. Voldaan en nog volop nagenietend van het prachtige optreden gaat uiteindelijk ieder op huis aan.

Het eerstvolgend concert vindt plaats  op 1e paasdag 16 april a.s. m.m.v. Jan Henk de Groot. Na afloop daarvan is er voor belangstellenden een paasbrunch ( reservering noodzakelijk) en we gaan afsluiten met noten schieten. U kunt reserveren via info@veelerveen.eu of via de beheerder van Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen tel: 06-52433490. Na 18.00 uur: 0597541488.

IMG_2423

IMG_2427

IMG_2430

IMG_2434

IMG_2437

IMG_2440

IMG_2442

IMG_2448

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.