Burendag 2017 was een zeer succesvolle dag in Veelerveen

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

Zaterdag 23 september 8.45 uur, Veelerveen ontwaakt langzaam. De eerste leiders van de jeugd van de vvVeelerveen gaan al richting het voetbalveld. Ik rij richting Ons Noabershoes waar we in het kader van Burendag een aantal klussen in en rondom het dorpshuis willen uitvoeren. Er staan al heel wat auto’s op de parkeerplaats. De geur van vers gezette koffie komt je tegemoet. Langzamerhand druppelen alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze dag binnen. Het is een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud. Ook enkele nieuwe inwoners van Veelerveen geven acte de presence.  De teller stopt bij 20, een flinke groep. Onze nieuwe beheerders, Karin en Johan die per 1 oktober a.s. het stokje overnemen van Tedo en Brigitte, zijn ook reeds aanwezig. Zij lopen deze dag mee in het eetcafé. De medewerker van de gemeente Bellingwedde is ook gearriveerd met de diverse gereedschappen die we deze dag nodig hebben.

De hoogwerker, die we nodig hebben om de wanden van de sportzaal schoon te kunnen spuiten, staat ook reeds op de parkeerplaats. Nadat ieder is voorzien van een kop koffie, heet voorzitter Pieter Huttinga iedereen welkom, stelt de nieuwe beheerders voor en benoemt vervolgens alle klussen die voor vandaag op het programma staan. Het is tijd om aan de slag te gaan. Na wat aanloopprobleempjes, vindt ieder z’n plekje. De buitenwanden van de sportzaal worden volledig schoongespoten. De dakgoten van de blokhut worden geleegd en de blokhut wordt helemaal gesopt en afgenomen. Het hekwerk van de speelplaats van de peuterspeelzaal wordt ontdaan van een dikke  laag groene aanslag. Binnen zijn een aantal dames inmiddels druk bezig met het soppen en zemen van alle ramen en deuren.  Daarna zijn de glasplaten van het terras aan de beurt. Daarnaast worden alle boeiplaten aan de voorkant van het gebouw grondig gereinigd, alsmede alle ramen incl. kozijnen gewassen. Een enorme klus is het reinigen van het hekwerk rondom het plein. Maar met vereende krachten wordt de groene aanslag verwijderd en het hekwerk  schoongespoten, evenals de op het plein staande baskets. De vlaggenmast, alle lampen op het terrein, de aanwezige bankjes, alsmede het aanduidingsbord bij de ingang van de parkeerplaats worden schoon gemaakt. Verder  is het onkruid verwijderd van de tegelpaden voor het dorpshuis alsmede de parkeerplaatsen en is er geschoffeld rondom de kledingcontainer.

En tussen al die werkzaamheden door hebben we om twaalf uur, in de zon, ook nog genoten van een buffetje met heerlijk belegde broodjes, mosterdsoep en kroket, verzorgd door het team  van eetcafé De Zuidvenne. Om drie uur waren alle geplande klussen geklaard. Na een drankje ging iedereen huiswaarts. Vanaf 17:00 uur werd deze dag afgesloten met een barbecue voor alle vrijwilligers die deze dag de handen uit de mouwen hebben gestoken aangevuld met vrijwilligers en eventuele partners die de afgelopen tijd als vrijwilliger betrokken zijn geweest of nog zijn, bij de diverse projecten waar we in ons dorp mee bezig zijn (geweest) en die zich hiervoor konden aanmelden. Al keuvelend werd er volop genoten van de diverse soorten vlees, de heerlijke salades, stokbrood en fruitsalade. Voldaan ging uiteindelijk iedereen op huis aan. We kunnen terugkijken op een zeer gezellige, geslaagde dag, met dank aan alle vrijwilligers, plaatselijk ondernemer Harry Brouwer die een hoogwerker incl. bemanning beschikbaar stelde, team eetcafé De Zuidvenne en de gemeente Bellingwedde voor het beschikbaar stellen van diverse materialen.  Hulde!!!!!

Veelerveen leeft!!

_MG_3082 IMG_3081 IMG_3097 IMG_3098 IMG_3099 IMG_3101 IMG_3102 IMG_3103 IMG_3109 IMG_3111

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.