Drukke werkzaamheden bij begraafplaats Veelerveen

Foto Brigitte Stam

Foto Brigitte Stam

De begraafplaats in Veelerveen wordt gerenoveerd.  Nadat in november Wethouder Wim ’t Mannetje het startsein gaf voor de werkzaamheden. Een aantal oude coniferen zijn afgeschreven en worden gerooid en de moeilijk begaanbare grindverharding wordt vervangen door half verharding zodat de paden beter beloopbaar zijn. Daarnaast worden een aantal grafstenen hersteld, wordt de entree vergroot en voorzien van een nieuwe poort

en wordt er weer nieuwe passende beplanting aangelegd. Vandaag is er een begin gemaakt met het kappen van de oude coniferen en bomen door LOW Brouwer Veelerveen.

De begraafplaats aan de Venneweg was toe aan herstel en werd door de dorpsraad van Veelerveen aan het college van de gemeente Bellingwedde voorgedragen voor renovatie. Vervolgens heeft de dorpsraad samen met vrijwilligers tijd noch moeite gespaard om te helpen bij het opstellen en uitvoeren van het plan. Met een subsidie uit het project ‘Kerken in het Groen’ van Landschapsbeheer Groningen werd het mogelijk om vrijwel alle onderdelen te renoveren. Naar verwachting is de renovatie komend voorjaar afgerond.

IMG_3223 IMG_3224 IMG_3226 IMG_3228 IMG_3229

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.