Prachtig concert van Twei Körten & Twei Langen in Ons Noabershoes te Veelerveen.

In de reeks koffieconcerten die nog doorlopen t/m mei 2018 verzorgde de Groningstalige formatie Twei Körten & Twei Langen zondag 11 maart een prachtig optreden in Ons Noabershoes in Veelerveen. Deze formatie bestaat uit de Twei Körten: zanger/gitarist Harm Tabak en zanger/toetsenist Eltje Doddema en de Twei Langen: de broers Evert, zanger/gitarist en Bart Kruizinga, die naast zang, de percussie en het spelen op de mondharmonica voor z’n rekening neemt.  Evert werd deze morgen wegens ziekte vervangen door de uit Winschoten afkomstige gitarist Jan Bruintjes. Veel van de liedjes die op het repertoire staan van de formatie zijn geschreven door Evert Kruizinga. De formatie onderscheidt zich van vele anderen door de diepgang in hun teksten. Teksten die alle mogelijke onderwerpen behelzen die in het dagelijkse leven voorbij kunnen komen. In een ruim twee uur durend optreden passeerden een mix van serieuze, soms een beetje zwaarmoedige liedjes, liedjes met een kwinkslag en vrolijke liedjes de revue, waarbij Bart, met z’n prachtige warme stem het merendeel van de zang voor z’n rekening nam. Hij werd daarbij ondersteund door prachtige meerstemmige zang van Harm Tabak, met z’n ietwat rauwe stem en Eltje Doddema. Het is verder prachtig om te zien hoeveel plezier de musici zelf beleven aan hun optreden en dit weten over te brengen op het aanwezige publiek. Toen om kwart over een de laatste toon was gespeeld was een welverdiend, enthousiast

applaus, hun deel. De concerten krijgen een vervolg op 1e paasdag 1 april a.s. met een optreden van Edwin Jongedijk. Na afloop is er voor belangstellenden een paasbrunch (aanmelden verplicht) waarna de middag afgesloten kan worden met noten schieten (neut’n riestern).

DSC_0005-1DSC_0006-1

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.