Renovatie begraafplaats

MG_0107

De renovatie van de begraafplaats aan de Venneweg in Veelerveen is bijna gereed.

Nadat in november van vorig jaar toenmalig wethouder Wim ’t Mannetje het startsein gaf voor de renovatie van de begraafplaats in Veelerveen is er veel werk verzet. Een aantal coniferen werd gerooid, de entree vergroot, grafstenen hersteld, een nieuwe poort geplaatst en nieuwe beplanting aangelegd.

De schelpen op de paden maken plaats

voor straatklinkers. Als ook dit klusje geklaard is, is de begraafplaats ook voor mensen die minder goed ter been zijn goed toegankelijk.

Het initiatief voor dit alles werd genomen door de dorpsraad van Veelerveen. Samen met vrijwilligers werd tijd noch moeite gespaard om te helpen bij het opstellen en uitvoeren van het plan. De renovatie werd mede mogelijk gemaakt met subsidie uit het project ‘Kerken in het Groen’ van Landschapsbeheer Groningen.

Foto’s: Tedo Swarts

MG_0107 MG_0174 MG_0175 MG_0106

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.