Swindersnacht

swindersnacht-activiteit

Hoe leuk zou het zijn om als 6 t/m 12 jarige je eigen huis van karton te bouwen, hem te decoreren en er vervolgens ook nog echt een nachtje in te mogen blijven slapen? Precies dat kan, van 31 juli t/m 2 augustus, tijdens “Swindersnacht Veelerveen”. Swindersnacht, ofwel ‘zwerversnacht’ in het Nederlands, wordt georganiseerd door en in het dorpshuis Ons Noabershoes in Veelerveen.

Het is de eerste keer dat het georganiseerd wordt. De activiteit is speciaal bedoeld om alle kinderen uit de regio die gedurende die periode niet op vakantie zijn een mooie en betaalbare gelegenheid te geven om in de zomervakantie een uniek avontuur te beleven. Natuurlijk zijn kinderen die op bezoek zijn in ons mooie Westerwolde en zin hebben om mee te komen doen ook van harte welkom!

Op 31 juli om 13.00 uur worden de deelnemers verwacht in Ons Noabershoes in Veelerveen. Er wordt een plattegrond van het te bouwen dorp gemaakt, er wordt kennis met elkaar gemaakt en de huisregels worden doorgenomen. Daarna kan het bouwen beginnen! Met enkel karton als bouwmateriaal kan er tot 17.00 uur gewerkt worden aan de huizen.

Op 1 augustus om 13.00 uur gaat het avontuur verder. De kinderen kunnen hun huis nog verder afbouwen en gaan inrichten en versieren. Een gezellig kleurtje

op de muren, wat gordijnen voor de ramen en misschien wel een heus terras voor de deur.
Het is de bedoeling dat rond 17.00 uur het kartonnen dorp staat en alle slaapzakken op hun plek liggen. Dan is het tijd om gezellig samen te eten er een feestje van te maken tijdens de bonte avond.

In de nacht van 1 op 2 augustus mogen de kinderen, al dan niet met één van hun ouders/begeleiders, blijven slapen in hun eigen huis. Op 2 augustus beginnen wordt de dag goed begonnen met een stevig ontbijt, zodat er voldoende energie is om alles op te ruimen en Swindersnacht Veelerveen samen af te sluiten.

Deelname kost slechts €5,= per persoon. Hierbij zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen; ook het bouwmateriaal (karton) en de verf. Eventuele overige materialen ter decoratie en slaapbenodigdheden dienen de kinderen zelf mee te brengen.
Mochten kinderen het spannend vinden om een nachtje alleen te blijven slapen dan zijn ouders/verzorgers of oudere broertjes/zusjes natuurlijk van harte welkom om als begeleider een nachtje te komen logeren.

Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via https://onsnoabershoes.com/swindersnacht-veelerveen, of door een mailtje te sturen naar karin@onsnoabershoes.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0597-541488 (bgg 06-80146945), karin@onsnoabershoes.com, of bent u van harte welkom aan de bar in eetcafé Ons Noabershoes.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.