Samenwerking Spetse Hoeve (Terwille)

30531000_1046565305498942_981188285248307200_n

De zomervakantie is voor bijna iedereen weer achter de rug en het nieuwe seizoen is weer begonnen. Met trots kunnen we vertellen dat we dit seizoen extra speciaal gestart zijn middels een samenwerking met de Spetse Hoeve. Hoe leuk is dat?

De regelmatige bezoekers van het dorpshuis hebben het inmiddels al vernomen. Zij hebben de afgelopen week kennis gemaakt met een nieuw gezicht in het eetcafé. Vanaf vorige week loopt er bij ons namelijk een vrolijke jongeman uit de Spetse Hoeve

rond. Hij helpt met allerlei werkzaamheden in de keuken en bediening.

Spetse Hoeve

In de Spetse Hoeve, tegenwoordig onderdeel van Terwille, wonen heren die vastbesloten zijn om het roer in hun leven om te gooien. Allen hebben ervoor gekozen om, op vrijwillige basis en onder professionele begeleiding, een persoonlijk traject op de Spetse Hoeve te volgen. Zij hebben allen een moeilijke periode in hun leven achter de rug vol verslaving gerelateerde problematiek. Voor elk van hen bestaat zo’n traject uit 4 verschillende fases en duurt het traject minimaal 6 maanden.

In zo’n persoonlijk traject leert iemand om op een andere manier met de hindernissen in het leven om te gaan en ontwikkelt hij nieuwe vaardigheden. Ook wordt er per persoon gekeken waar iemands passies en talenten liggen zodat het re-integratietraject succesvol kan worden afgerond en iemand na die periode kan uitstromen en zelfstandig zijn nieuwe leven kan voortzetten.

Eetcafé Ons Noabershoes

Bewoners van de Spetse Hoeve die aangegeven hebben interesse te hebben in bijvoorbeeld koken, in een team werken, met mensen werken, organiseren van activiteiten en/of werken in de horeca kunnen tijdens de laatste fase van hun traject terecht in ons eetcafé.

In een relatief kleine en veilige omgeving kan iemand weer werken aan zelfvertrouwen en het opbouwen van (sociale) vaardigheden. Het is een spannend avontuur voor de bewoners en begeleiders van de Spetse Hoeve, de bezoekers van het dorpshuis en natuurlijk voor onszelf.

Sociaal dineren

Tot dusverre is het een groot succes. Iedere woensdag- en donderdagavond helpt Marnice ons onder andere met de voorbereidingen en uitvoering van het sociaal diner.

Het wekelijkse sociale diner op donderdagavond draait allemaal om verbinding. We vonden het zelf het afgelopen jaar al fantastisch om te zien hoe samen eten mensen inderdaad onderling kan verbinden en zijn er nu nog trotser op dat de samenwerking met de Spetse Hoeve hier een extra dimensie aan toevoegt.

Welkom

Het is mooi om te zien dat, ondanks het feit dat bij velen de naam Spetse Hoeve op dit moment nog niet heel veel positieve herinneringen en gesprekken bij de inwoners van Veelerveen en omgeving oplevert, Marnice zich vanaf het eerste moment welkom heeft gevoeld in het dorpshuis. Daarvoor willen we jullie, als regelmatige bezoeker en gast tijdens het sociaal diner, graag voor bedanken. Het is prachtig om te zien dat er zoveel ruimhartigheid in ons dorp leeft. Wij hopen dan ook dat de naam Spetse Hoeve vanaf nu ook zorgt voor hele warme herinneringen en positieve gesprekken in en rond Veelerveen.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.