Koffie- Concert Bert Hadders 27 januari

 Bert-Hadders-Joost-Dijkema-3-Judith-vd-meulen

Afgelopen jaren konden luisteraars van het RTV Noord radioprogramma De Centrale een zwengel geven aan het ‘Rad van Kokeleko’. Het prijzenassortiment bevatte geen geldprijzen, koelkasten of nieuwe magnetrons, maar iets van misschien wel veel grotere waarde: bij het onderwerp waar het rad stopte schreef streektaalmuzikant Bert Hadders (1962) een liedje.

In Kokeleko, een nieuw muzikaal programma, brengt Hadders samen met Joost Dijkema (1989), fenomenaal fingerpicker op

gitaar en banjo, een selectie van de beste liedjes uit De Centrale ten gehore én bovendien enkele hits uit de tijd dat Hadders nog bij de Nozems zat.
De personages die de liedjes in Kokeleko bevolken, vormen samen een fictief Veenkoloniaal dorpje. Daar, langs het kaarsrechte kanaal, woont een dominee die om regen bidt, een kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won en een bijstandsmoeder met een lege koelkast en een kapotte Lada. Op het kerkhofje ligt Okke Kluun, de laatste ter dood veroordeelde misdadiger uit Groningen, met naast hem Eltjo Siemens, slachtoffer van schermutselingen tussen stakers en de marechaussee. Historische en fictieve personages passeren in Kokeleko gebroederlijk de revue, zwevend tussen de muzieknoten van de meest doeltreffende muzikale vertaling van de Veenkolonies: volkse muziek met toetsen van folk, country en blues.

Het concert vindt plaats van 11:00 – 13:00 uur in Ons Noabershoes,
Scheidingsweg 20, 9566PL te Veelerveen. De entree bedraagt € 10,-
Kaarten voor het optreden kunt u reserveren via info@veelerveen.eu of
via de beheerder van Ons Noabershoes, tel: 06-51596817. Na 18.00 zijn we te bereiken op telefoonnummer 0597 541488

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.