Gemeente Westerwolde strooien

logowewo

In verband met de verwachte (winterse) neerslag, gaan we vanmiddag strooien. We strooien van november tot april preventief op doorgaande wegen, verkeersfietspaden en wegen waar bussen rijden. Bij aanhoudende gladheid en sneeuw (zoals deze week) strooien we ook wegen die niet in de route vallen.

De provincie Groningen geeft ons een seintje als zij starten met strooien, dan beginnen wij ook. Soms strooien we ook op verzoek van de Meldkamer (112, politie en brandweer). Onze medewerkers van de buitendienst staan daarom dag en nacht klaar om de wegen veilig te houden.

Wist je dat:
– We meer dan 300 km aan wegen en fietspaden strooien
– We per strooibeurt ongeveer 15.000 kilo (15 ton) zout gebruiken
– Er 23 medewerkers klaar staan om te strooien, ook midden in de nacht
– Het rijden van de hele strooiroute zo’n 2 tot 3 uur duurt

Meer informatie en de exacte strooiroutes vind je op:
https://www.westerwolde.nl/gladheidsbestrijding

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.