Volle bak tijdens het begin streektoalseizoen 2019 in Veelerveen met het duo Bert Hadders & Joost Dijkema

 

0

 Het is zondagmorgen 8 uur. De regen tikt tegen het slaapkamerraam. Het weer is een beetje druilerig en koud. Geen weer om nou direct vroeg je bed voor uit te gaan. Maar Bert Hadders en z’n nieuwe compagnon Joost Dijkema treden van-daag op in Ons Noabershoes. Tegen tien uur de auto gestart en richting dorpshuis gereden. Bert en Joost zijn inmiddels gearriveerd en hebben alles reeds uitgeladen.Karin, de beheerster heeft ze inmiddels van een beker koffie voorzien. Ze zijn nu bezig om alle kabeltjes, boxen, microfoons en geluidsapparatuur op de juiste plek te krijgen. Gitaren worden gestemd, geluid wordt getest. Er wordt ingezongen. Hoe is het geluid, is het te hard? Zo beter? Langzaam stroomt het eetcafé vol met belangstellenden. Handen worden geschud. Her en der wordt een praatje gemaakt. Het is gezellig. Bert heeft zich inmiddels even teruggetrokken in een gemakkelijke stoel om zich voor te bereiden. Nog even een praatje en dan is het elf uur. Tijd voor Kokeleko, de nieuwe show, met liedjes die vooral gaan over

de historie van de Veenkoloniën. Zo komt bv. de landbouwstaking voorbij waarbij Eltjo Siemens getroffen werd door een kogel van de marechaussee. Maar ook het uitgaansleven in de jaren vijftig van Pekela, de groenteboer van het Oosterpark en de turf-gospels uit de tent van het Leger de Heils. Maar natuurlijk waren er ook de liedjes uit de Nozems-tijd. Bezoekers worden daarbij getrakteerd op boeiende, meeslepende verhalen die horen bij het liedje dat Bert vervolgens zingt met zijn zo kenmerkende stem. Hij wordt hierbij op subtiele wijze begeleidt door Joost Dijkema, een jonge, fenomenaal spelende fingerpick-gitarist. Het gevolg is een ijzersterk duo, waarbij de sterke punten van beide artiesten optimaal worden benut. Toen om 13 uur dan ook de laatste klanken wegstierven, was een staande ovatie hun verdiende deel.

0 0

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.