Enquête over afvalinzameling Westerwolde

vier-containers-640x426

Berend Schuur is een enquête gestart over de afvalinzameling in Westerwolde.

Vorige week werd bekend dat de bak voor pmd (plastic, metaal en drankkarton) met ingang van 1 januari niet meer gebruikt gaat worden. Al het restafval moet dan weer in de grijze container en wordt bij OMRIN gescheiden. Naast het vastrecht moet dan in de hele gemeente per leging betaald worden.

Dit bericht bracht de discussie onder inwoners van Westerwolde flink op gang. Daarom is Berend Schuur uit Klein Ulsda een enquête gestart waar inwoners hun mening kunnen geven over het al of niet willen behouden van de “oranje container”. Hij wil de uitslag van deze enquête aanbieden aan  de gemeente Westerwolde.

(Op dit moment betalen inwoners van de voormalige gemeente Bellingwolde naast het vast recht van 179 euro 6,80 voor de leging van de grijze container en 2,35 voor de groene. Papier en pmd wordt gratis opgehaald.

In de voormalige gemeente Vlagtwedde betalen de inwoners jaarlijks 194,94. Het legen van alle containers is gratis. )

Enquete 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.