6 okt. 11:00 De nieuwe jas van Ede in Ons Noabershoes

69021050_2331244660307174_7788255770558070784_n

Foto : Gea Schenk

De nieuwe jas van Ede is een theaterconcert en een ode aan de muziek en teksten van Ede Staal. De mooiste liedjes zijn verpakt in een frisse nieuwe jas met muzikale invloeden uit alle windstreken. De muziek van Ede blijft herkenbaar, melodieus, poëtisch en toegankelijk voor een breed publiek. Het resultaat is een verfrissend, swingend en soms ingetogen theaterconcert. Marieke Klooster geeft het programma ook nog een persoonlijk tintje mee door af en toe terug te grijpen naar periodes uit haar eigen jeugd. Sinds 2015 tourt de voorstelling door Noord Nederland en wordt overal met veel enthousiasme ontvangen. Eigenlijk was de tour afgesloten, maar er kwamen hartverwarmende reacties met de vraag of het programma niet uitgevoerd kon blijven worden. De artiesten vinden het zelf ook te leuk om ermee op te houden, zodat besloten is om door te gaan. http://www.denieuwejasvanede.com/

Marieke Klooster is geboren in Winschoten en opgegroeid in

Scheemda. Studeerde zang aan het conservatorium in Groningen. Ze is nu 20 jaar cabaretière in het kwartet Vrouw Holland. Verder is ze dirigente van het Kleinkunstkoor Altijd Kortjakje van de Groninger muziekschool. Ook speelde ze als Jannie Boerema in de regiosoap Boven wotter. Ze geeft Kunst en Multi Media les op het Noorderpoort College.

Leonieke Vermeer studeerde piano aan het conservatorium in Groningen, Musiklinjen in Stockholm, The Leeds College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze won op haar zestiende de Kunstbende met een compostie voor solopiano, ‘My Moods’. Met de band Rakia speelde ze in de finale van de Dutch Jazz Competition van het North Sea Jazz Festival.

Philip Baumgarten is een avontuurlijke bassist, die u misschien kent van Pot, Baumgarten & Friends, Play it hard, het Domi Aerts Trio of het Philip Baumgarten Trio. Philip heeft op vrijwel alle grote podia gestaan in Nederland, zoals Paradiso, de Melkweg, de Rai, Musis Sacrum, enz.

Matthias van Olst is een gepassioneerde drummer met een ruime ervaring in live, studio en lesgeven. Van jazz tot rock en van soul tot pop. Zijn brede muzikale interesse werd een blauwdruk voor zijn spel. Hij speelt o.a. bij North Star, Them Lewis Boys en Jan Peter Beijersbergen. Naast zijn werk als uitvoerend musicus geeft hij drumles bij muziekschool de Spelerij en bij verschillende cultuur organisaties verzorgt hij percussieworkshops. Sinds 2012 werkt hij ook met René Postma samen in de Geluidwerkplaats.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.