Zaterdag 28 september: BURENDAG, ook in Veelerveen.

IMG_3081

Aan de inwoners van Veelerveen,

Beste dames en heren, jongens en meisjes,

Op Burendag willen wij zoveel mogelijk inwoners met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat een dorp leuker, socialer en veiliger wordt als inwoners elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor het dorp of de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.                                                        Wij willen deze dag gebruiken om o.a. schoonmaakwerkzaamheden in  Ons Noabershoes uit te voeren. Dat betekent o.a. dat diverse ramen, kozijnen en deuren binnen en buiten worden gesopt en gewassen. In het dorpshuis moeten de tafelpoten van de houten tafeltjes in het eetcafé opnieuw worden aangedraaid. Daarnaast moeten de houten

tafelbladen van de tafels op het terras en een bekerkast worden geschuurd en opnieuw in de beits worden gezet. De zandbak voor het dorpshuis kan worden geschoffeld en geharkt en misschien kunnen we bloembollen planten. Tenslotte kunnen we zwerfvuil dat in het dorp ligt, verzamelen. Dit alles kunnen we realiseren als we gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en u zich daarvoor als vrijwilliger beschikbaar stelt. U kunt zich daarvoor t/m 23 september a.s. aanmelden bij het bestuur, de beheerder van Ons Noabershoes of via het mailadres: bestuur@veelerveen.eu. We beginnen de dag om negen uur met een gezamenlijke kop koffie in Ons Noabershoes, waarna we aan de slag gaan. Tegen twaalf uur gaan we daar gezamenlijk een broodje eten, waarna we de werkzaamheden hervatten tot drie uur.  We willen de dag afsluiten met een BBQ voor alle vrijwilligers die deze dag meehelpen alsmede alle vrijwilligers die het afgelopen jaar betrokken zijn geweest bij verschillende projekten, zoals NLDoet, de dorpsvisie, de verschillende werkgroepen, de begraafplaats en de redactie van de Kraante. Alle betrokkenen ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. De BBQ begint om 17.30 uur  bij Ons Noabershoes.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen

IMG_2370

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.