Erg gezellige tweede editie van het Nije Westerwolde Streektoalfestival

thumbs_DSCF0375

Met de opening om 19 uur door burgemeester Jaap Velema ging zaterdag 9 november de 2e editie van het Nije Westerwolde Streektoalfestival in Ons Noabershoes te Veelerveen van start.

De jonge talentvolle Josien Bakker uit Vlagtwedde trapte af met het prachtige “Mien Westerwolde”. Vervolgens droegen leerlingen van groep 7 en 8 van SWS De Driesprong uit Vriescheloo door henzelf geschreven gedichten in de streektoal veur. Dichter/schrijver Harbert Schutte had hun dat op een eerder tijdstip middels een workshop eigen gemaakt. Het drietal Mas, Kris en Luwe, dat gezamenlijk een gedicht had geschreven werd de eerste winnaar van de Nije Westerwolde Streektoal Junior Dichtersbokoal, die aan hen werd uitgereikt door burgemeester Velema.

Vanaf half acht introduceerde Willeke Bergman, die de avond presenteerde, gedurende een uur een aantal woordkunstenaars. Aly Freije, Harbert Schutte, Luuk Houwing, Ina Rozema, Erik Rouppé en Berny Jansema(zichzelf begeleidend op gitaar) vermaakten de aanwezigen met

prachtige en verrassende gedichten, verhalen, colums en liedjes. Intussen was Meike Stedema begonnen met een workshop Grunneger Toal.

Vanaf half negen traden in de grote zaal, die was omgebouwd tot een gezellige huiskamer, artiesten op die zongen in de streektoal afgewisseld met korte optredens van de eerder genoemde woordkunstenaars. Josien Bakker liet horen wat ze op haar jonge leeftijd al in haar mars heeft met prachtige liedjes in de streektoal, afgewisseld met enkele Engelstalige covers. Vele bezoekers genoten verder van de warme, zo kenmerkende stem van Edwin Jongedijk die een scala aan bekende nummers de revue liet passeren. Hoogtepunt was het nummer “Ofschaaid” dat hij samen zong met Josien Bakker.

Dan was er verder het optreden van de 5-koppige band “Steernvanger” met frontman Dion Bouwes. Een band dat prachtige, rustige nummers afwisselde met aanstekelijke, uptempo nummers. En allemaal in de streektoal. Een band met een super muzikale frontman die blijft bewegen en waar het plezier vanaf spatte.

Even over twaalf sloot Josien Bakker een zeer gezellig festival af met “Mien Westerwolde”. Een festival mede mogelijk gemaakt door de sponsoren: Rabobank Groninger Land, St. Gebroeders Hesse Fonds, Schutte Dienst-verlening, Waterschap Hunze en Aa’s, Becker Installatietechniek, Bakker Agri Works, Agr. Loonbedrijf Haaijer, Hummelink Solutions, Eetcafé Ons Noabershoes, Bevo Isolaties & Duurzaamheid en Sportschool De Wenakker. Hartelijk dank daarvoor.

Op naar volgend jaar.

Verslag: Pieter Huttinga

thumbs_DSCF0451 thumbs_DSCF0475 thumbs_DSCF0430 thumbs_DSCF0416 Foto`s Jan Glazenbrug

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.