Nieuwe containers voor GFT en restafval

 

logowewo

WESTERWOLDE – Alle huishoudens in Westerwolde krijgen binnenkort nieuwe containers voor GFT en restafval. De wisselactie start 29 maart en duurt tot ongeveer 21 mei 2021.

De omwisseling van containers gebeurt dorp voor dorp en wordt uitgevoerd door DVL milieuservice samen met afvalinzamelaar Omrin.

Opnamekraag en chip
De nieuwe grijze en groene containers hebben een opnamekraag en chip en zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. De chip is gekoppeld aan het adres waar de container bij hoort. Met deze chip registreert Omrin dat de container is geleegd. De PMD-container is sinds dit jaar niet meer nodig. Plastic, metaal en drinkpakken kunnen in de grijze container. Omrin haalt met machines het PMD uit het restafval.

Informatiebrief
Inwoners van de gemeente Westerwolde ontvangen één tot twee weken voordat ze de nieuwe containers krijgen een brief met informatie over de wisselactie. In de brief staat onder andere wanneer de nieuwe containers worden geplaatst, wanneer de oude containers voor het laatst worden geleegd en wanneer de oude containers worden opgehaald.

Inwoners die vragen hebben over de omwisseling van hun containers kunnen kijken op de website containerwisselwesterwolde.nl. Of op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met DVL milieuservice: (0800) 020 10 42.

Meer informatie over het afvalbeleid van Westerwolde staat op westerwolde.nl/afval.

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.