Duurzaam Veelerveen verspreidt Warmtebeelden

Vanaf 18 augustus gaan vrijwilligers van Duurzaam Veelerveen langs de deuren bij koopwoningen in Veelerveen, waarvan een warmtebeeld is gemaakt. Met deze actie laten zij bewoners zien hoe het met de isolatie van hun woning is. Zo willen ze hen helpen met het verduurzamen van hun woning. Op dinsdag 31 augustus is er een Energiecafé waar inwoners terecht kunnen met vragen over energie besparen, verduurzamen en subsidie- en financieringsmaatregelen. Woningeigenaren zijn om 19.30 uur van harte uitgenodigd in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen. Opgeven is nodig en kan via: info@duurzaamveelerveen.nl.


Waarom isoleren?
Met een goed geïsoleerde woning bespaar je op je energiekosten. Dit scheelt vaak honderden euro’s per jaar. Het warmtebeeld geeft een eerste aanwijzing hoe het met de isolatie van een woning is gesteld. Inwoners die willen weten welke isolatiemaatregelen in hun situatie interessant zijn, kunnen via Jouwbespaarocach.com een gratis Quickscan of een bezoek van een Energiecoach aanvragen. Uit de Quickscan komt een bespaarrapport voort dat ook meteen een kostenindicatie en inzicht in de financierings- en subsidiemogelijkheden geeft. Aanvragen van de Quickscan en bezoek Energiecoach is ook mogelijk tijdens het Energiecafé op 31 augustus.

Initiatiefnemers
De werkgroep Duurzaam Veelerveen bestaat uit 6 inwoners van Veelerveen die zich inzetten voor een duurzame toekomst in een leefbaar Veelerveen. De werkgroep schrijft een eigen wijkenergieplan voor Veelerveen. Isoleren en energiebesparen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Kijk voor meer informatie op duurzaamveelerveen.nl.
Jouwbespaarcoach helpt Duurzaam Veelerveen met een aantal concrete acties en is een initiatief van de Oostgroninger gemeenten. Zij helpt woningeigenaren met besparen op hun woonlasten en verduurzamen met gratis producten of diensten. Zie ook: Jouwbespaarcoach.com.

Hieronder een voorbeeld van een warmtebeeld.

Voorbeeld van een warmtebeeld

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.