GVV is volop in beweging, doet u ook mee?

De Gymnastiekvereniging Veelerveen organiseert beweeglessen voor verschillende leeftijdsgLOGO GVVroepen.

Opgericht 20-10-1949
                     LOGO GVV 2                                            

 

NIEUW!!!!!!

GVV start m.i.v. 25 oktober a.s. met beweeglessen voor 3, 4 en 5 jarigen. De lessen zijn op maandagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Karin Hofman zal uw kind vertrouwd maken met de diverse onderdelen van de gymsport. Lijkt het u voor uw zoon/dochter leuk om aan deze lessen mee te doen, dan kunt u voor informatie mailen naar gymverenigingveelerveen@gmail.com.


Ook op maandagmiddag is onze leidster Karin Hofman met 6, 7, 8 en 9 jarigen van 16.00 uur – 17.30 uur bezig met Gymmieturnen. (turnen met een beloningssysteem). Het beloningssysteem bestaat uit Kanjerkaarten met foto’s van bekende turn(st)ers en zogenaamde Gymmies met daarop de oefening die de kinderen hebben geleerd. Het leuke is dat kinderen de beloning aan ouders, familie en vriendjes of vriendinnetjes kunnen laten zien. De kinderen die deze lessen volgen zijn erg enthousiast. Kom een keertje kijken.
Waarom is bewegen belangrijk, zeker ook voor ouderen?
• We willen wel ouder worden maar niet oud zijn. Een bekend fenomeen. Want je oud voelen betekent vaak dat je op veel vlakken merkt dat er dingen veranderen; je bent sneller moe, je wordt vergeetachtig, je bent minder flexibel en je hebt sneller klachten aan je bewegingsapparaat. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wanneer je dit zo leest is het duidelijk dat het van belang is hier op tijd aandacht aan te besteden!
Waarom moeten ouderen veel bewegen?
• Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Het helpt je om fit te blijven.
• Bewegen zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces geremd wordt; het is goed voor de ademhaling, bloedcirculatie, spieren en botten, het verkleind het risico op botbreuken, het heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid, het evenwichtssysteem blijft hierdoor beter in tact, je blijft langer zelfredzaam en ook lijkt het een positieve invloed te hebben op het voorkomen/reduceren van dementie en Alzheimer. Reden genoeg dus om hier aandacht aan te schenken.

Daarom zijn er voor de “Jeugd” van vroeger (60+) lessen, waarbij rekening wordt gehouden met uw leeftijd, op de maandagmorgen van 10.00 uur – 11.00 uur. Lessen waarbij het plezier en het elkaar ontmoeten centraal staat.
Alle lessen zijn in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen.
Voor nadere info/opgave kunt u bellen met 0597-541724 of mailen met gymverenigingveelerveen@gamil.com
Met vriendelijke groet Bestuur en leiding Gymnastiek Vereniging Veelerveen.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.