Sinterklaas viert, samen met kinderen uit Veelerveen en Vriescheloo, een feestje in Ons Noabershoes

IMG_0599VEELERVEEN – Sinterklaas en zijn Pieten hadden het weer druk vandaag om de kinderen in dorpen en steden te bezoeken. Zoals elk jaar kwam hij ook in Veelerveen aan.

In Ons Noabershoes zaten de kinderen uit Veelerveen en Vriescheloo al vol spanning te wachten op de komst van de Sint en de Pieten. Om 15:30 kwam het hoog gezelschap in het sinterklaashuisje op wielen aan. Ze waren een beetje moe van de lange reis want ze kwamen vanuit Bourtange. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het werd één groot feest. Nadat Sinterklaas werd verwelkomd door Jop Hammer en Nanda Huttinga kon het feest beginnen. Er werden natuurlijk, samen met de kids, de welbekende liedjes gezongen. Ook werden verschillende spelletjes gedaan, waaronder het pepernoten sjoelen.

Na een uurtje gingen de Sint en de Pieten weer op pad. De kinderen moesten nog even in de zaal blijven, want ze kregen allemaal nog een presentje.

Het was een hele leuke middag voor de kinderen en ouders uit Veelerveen / Vriescheloo. De vrijwilligers hadden de zaal mooi versierd en hebben mede gezorgd dat het een geslaagde middag is geworden in Ons Noabershoes in Veelerveen.  Tot volgend jaar riep Sinterklaas nog toen ze de zaal verlieten.

Ingezonden door Tedo Swarts

13 November a.s. de derde editie van het Nije Westerwolde Streektoalfestival in Ons Noabershoes te Veelerveen.

  Zaterdag 13 november a.s. vindt voor de derde keer het Nije Westerwolde Streektoal-   festJosien Bakkerival plaats. Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen is vanaf 19:30 uur het Krzystofmiddelpunt van de Groninger streektaal en cultuur. Het festival is i.v.m. corona kleiner van opzet dan voorgaande jaren. Hierdoor kan alles in de grote zaal plaats vinden en heeft men een vaste zitplaats met voldoende afstand naar elkaar. Er wordt weer door diverse streektoalartiesten aan mee gewerkt. Zo  zijn Krzystof Groen, Josien Bakker en Berny Jansema aanwezig. Daarnaast zorgen Luuk Houwing en Erik Rouppé voor voldoende gesprekstof met hun zelf geschreven verhalen en columns. Kaarten à € 7,50 kunt u reserveren via het mailadres: info@veelerveen.eu of tel.: 0625045014 of 0657392348. Tevens verkrijgbaar aan de kassa. HBernyet festival is mede mogelijk door een bijdrage van de Stichting Gebroeders Hesse ErikFonds.Luuk Houwing 2

Erwin de Vries doet Ons Noabershoes in Veelerveen aan

De Groningse zanger en liedjesschrijver Erwin de Vries 30102021komt zaterdag 30 oktober a.s. met gitarist Christof Bauwens naar Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 in Veelerveen. Hier spelen ze tal van nieuwe liedjes van o.a. het nieuwe album Antwoord. Naast het nieuwe werk zullen er ook bekendere nummers vertolkt worden. Het zal een voorstelling worden met een combinatie van vervoering, humor, beschouwing, maar bovenal mooie, leuke en goede liedjes. Kaarten zijn te bestellen via: info@veelerveen.eu