VEELERVEEN, VRIESCHELOO EN WEDDE SLAAN DE HANDEN INEEN GEZAMENLIJK HELPEN WE U DOOR HET CORONA-VIRUS HEEN WEDDE DAT ’T LUKT

Veelerveen, 6 april 2020

Aan de inwoners van Veelerveen, Vriescheloo, Wedde en Wedderveer

Beste allen,

Het is een bizarre tijd. Het corona-virus beheerst ons dagelijks leven. Het normale leven is in 14 dagen tijd enorm veranderd en staat op z’n kop. Sociale contacten zijn tot een minimum teruggebracht. Dit kan de nodige problemen met zich mee brengen, zoals, u komt nagenoeg de deur niet meer uit en voelt zich eenzaam of u vindt het toch wel fijn om regelmatig even gebeld te worden. Maar ook zaken als hulp bij het doen van boodschappen en het halen van medicijnen e.d.

De Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen, de Dorpsraden van Vriescheloo en Wedde en  “Wedde dat ’t Lukt” bieden u hierbij, met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften zoals die zijn uitgegeven door het RIVM, de helpende hand.

Heeft u hulp nodig of kent u iemand in uw omgeving die hulp nodig heeft, schroom niet en geeft u dit dan door aan Marian Beltman, de dorpsondersteuner van Wedde dat ’t Lukt ; tel. 06-23934449 of via de mail: dorpsondersteuner@weddedathetlukt. Zij coördineert alle hulpvragen en stemt die af met de contactpersonen van de deelnemende vereniging /dorpsraden van de drie dorpen.

Om de hulpvragen op te kunnen lossen zoeken we vrijwilligers die het fijn vinden om iets voor iemand te kunnen doen in deze situatie.  Bent u zo iemand neemt u dan ook contact op met:  Marian Beltman, de dorpsondersteuner van “Wedde dat ’t Lukt” ; tel. 06-23934449 of via de mail: dorpsondersteuner@weddedathetlukt.

We kunnen dit alleen door alert te zijn, op elkaar te letten en waar nodig de helpende hand te bieden.

SAMEN STAAN WE STERK.

 

Met vriendelijke groet,

De gezamenlijke besturen van de dorpsraden van Vriescheloo en Wedde, Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen en Wedde dat ’t Lukt.

 

Update : ” Ons Noabershoes “

89845768_1774152219406910_5924017592162320384_o

Alle activiteiten die tot 6 april gepland stonden in Ons Noabershoes  te Veelerveen zijn wegens het coronavirus afgelast. Zijn er nieuwe ontwikkelingen dan hoort u dat van ons.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus kunt u iedere vrijdag, zaterdag en zondag ENKEL telefonisch bestellen naar het eetcafé.

U kunt uw afhaalbestellingen tussen 16.00 en 20.00 uur aan ons doorgeven.

Voor de volledigheid wijzen wij u erop dat onze bar, het eetcafé en het dorpshuis verder gesloten zijn. Alle activiteiten zijn afgelast of worden verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Onze excuses voor het ongemak. Pas goed op uzelf en anderen en graag tot ziens!

Jan Henk de Groot terug in Veelerveen met z’n nieuwe theaterconcert “De wolf is trug”.

promo foto Jan Henk de Groot 29022020

Zaterdagavond 29 februari a.s. treedt Jan Henk de Groot op in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen met z’n nieuwe theaterconcert “De Wolf is Trug”.

In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten.

Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven?

Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,… Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis?

Jan Henk de Groot op zijn best met sterke verhalen en rake Grunneger laidjes. En dat alles in zijn natuurlijke habitat, Ons Noabershoes te Veelerveen!

Jan Henk werd o.a. bekend door liedjes als ‘Kielsterachterweg’, ‘Mamme van Michel’ en ‘Vuurtje kieken’.

Hij won in 2013 de DvhN streektaalprijs voor het album ‘Weerom’.

DvhN over zijn vorige programma ‘Tachtig Tammo’: “Baldadig, grappig en ontroerend”.

In 2014 en 2016 (met de Troebadoers) won hij de RTVNoord muziekprijs De Grunny

Lees verder …..

Café op driefklaai of zandgrond?

Harry Niehof 26012020-2

t Is toch wel hail biezunder dat ze in t Noaberhoes der elke moal weer in sloagen om Grunneger laidjeszangers noar Veelerveen te hoalen dij de biezundere goave hebben om de simpele dingen in t leven zo schier onder woorden te brengen in heur laidjes. Op dizze leste zundag van jannewoarie was de beurt aan de oet Feerwerd oafkomstege Harry Niehof.

In n goud gevuld café vuilde hai zok as klaainzeun van n grootvoader dij zulf n kroug haar hailemoal thoes. Ook de Grunneger streektoallaifhebbers gingen der bie dit kovviekonsert ains goud veur zitten. Zai kregen hail wat laidjes te heuren. De onderwaarpen waren nait aaltied even luchteg. As Hogelaandster zong hai netuurlek  over de oardbevens. De menaaier woarop hai dat dut, is nait hail zwoar, moar mit n bie hom pazzend gevuil veur humor. Denk doarbie mor ains aan de rimpeling in t kovviekopke van vraauw Smit, dij soavends veur t sloapengoan nog n klokje nemt, deurdat ze aans gain oog dicht dut.

De mainste laidjes van Niehof binnen gevuilege luusterlaidjes. Doarbie zain je de ogen bie t publiek dichtgoan: even de boudel aan de binnenkaant bekieken. Dat mout ook veur dizze Grunneger troebadoer n veroademing wezen. Hou voak zain je gain optredens woar t publiek zok de revel nait holden kin en overaal dwaars tussendeur kwedelt. Dat komt bie t Noabershoespubliek nait veur. t Geft hom de kaans laifdevol te zingen over mìnsen dij hom dichtbie t haart liggen: pabbe, schoonmoeke en veuraal t lutje wicht.

Lees verder …..