Informatieavond over collectieve aanschaf zonnepanelen in Veelerveen was een schot in de roos.

Zo’n 40, veelal goed voorbereide, belangstellenden hebben afgelopen maandagavond de door de Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen, de Werkgroep Duurzaamheid Veelerveen en Buurkracht georganiseerde informatieavond over de collectieve aanschaf van zonnepanelen bezocht. Om half acht werd er afgetrapt door voorzitter Pieter Huttinga met een korte inleiding waarin het ontstaan en het doel van de avond werd toegelicht. Vervolgens werd door Orville Freije de rol van Buurkracht in dit project uitgelegd. Buurkracht is een maatschappelijke organisatie met zeer veel kennis op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast  stelt zij allerlei promotiemiddelen beschikbaar voor een project als deze. Daarna presenteerden Projectleider Duurzaamheid A. Doolaard en Beleidsmedewerker Wonen M. de Voogd van de gemeente Westerwolde  respectievelijk “Westerwolde Samen Verduurzamen” en “Leningen”.  In de presentatie “Westerwolde Samen Verduurzamen” werden o.a. de Visie op duurzaamheid door de gemeente, de beleidsnotitie “Zonneparken en kleine windmolens” alsmede het Uitvoeringsprogramma en de doelstellingen voor de verschillende periodes benoemd en duidelijk toegelicht.
Lees verder …..

Het Dou mor Normoal Festival

Zondag 19 mei wordt voor de tweede keer het Dou mor Normoal festival georganiseerd. Een groep kleine ondernemers in de regio Oost Groningen die bewustzijn en plezier in het leven gezamenlijk willen uitdragen.

HET festival voor diversiteit en saamhorigheid voor jong tot oud, waar je kan ruiken en proeven, kijken, doen, en beleven en niks gek is.

Wat kun je beleven: muziek, soep en desembrood, stoelshiatsu, biologische seizoensprodukten, tarot, ijs, fairtrade kleding, voetreflex, tweedehands boeken, didgeridoo, coaching, energiebehandelingen, aardappelkoeken, ThetaHealing.

Het festival wordt dit jaar gehouden in Vlagtwedde en wel bij Ambacht Berkenkracht aan de Barlagerachterweg 2.

Informatie over het festival is te vinden op de website https://doumornormoalfestival.nl

flyer festival 2019

15 Mei a.s.: Gebiedsbijeenkomst Gemeente Westerwolde Midden

Denk mee over de verwachte en gewenste ontwikkelingen in en rondom je dorp op woensdag 15 mei a.s. in Partycentrum Rendering te Vlagtwedde, aanvang 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).

Voor inwoners van Vlagtwedde, Veelerveen, Sellingen, Jipsinghuizen, Jipsingboertange en Bourtange.
Tijdens de bijeenkomst, die wordt georganiseerd door de gemeente Westerwolde kun je meedenken over ontwikkelingen in en rond jouw dorp. De dorpsraden zijn ook aanwezig. 
Samen met de andere deelnemers ga je een beeld schetsen van de verwachte en de gewenste ontwikkelingen op gebied van wonen, werken, gezondheid, onderwijs, milieu, veiligheid, cultuur en verkeer en vervoer.
We ontvangen graag een aanmelding van deelname op www.westerwolde.nl/omgevingswet.

Poster gebiedssessie midden

Prachtig optreden van Bob & Adrian in Veelerveen

Het is zondag 24 maart, 10.15 uur. Vandaag is er het koffieconcert met Bob Heidema en Adrian Farmer in Ons Noabershoes.

Karin en haar team hebben reeds de nodige voorbereidingen getroffen. Stoelen staan gereed, de geur van verse koffie komt je tegemoet en de cake is gesneden. Bob stoeit nog wat met de geluidsapparatuur en Adrian tokkelt op een van de snaarinstrumenten die ze gedurende het concert gaan gebruiken.

Vanaf 10:15 uur komen belangstellenden gestadig aan binnen. Handen worden geschud en er wordt onder het genot van een kopje koffie nog even gezellig gekeuveld. Bob & Adrian zitten zich inmiddels in alle rust voor te bereiden op wat gaat komen.

Om 11:00 uur is het eetcafé afgeladen vol. Bob & Adrian beginnen rustig met een instrumentaal nummer. Daarna volgen afwisselend nummers van de CD’s “Vrizze Wichter, Knap Stoaltje en Vlaigende Grunneger” van de Stroatklinkers. Daarnaast is er ook ruimte voor de CD “Allain” die Bob solo heeft uitgebracht en de prachtige nieuwe CD van Adrian “Blue Eyes”, z’n eerste solo CD. Met zo heel af en toe een uitstapje naar een nummer die niet van hen zelf is zoals Gordon Lightfoot en Johny Cash, is het een prachtig, zeer gevarieerd optreden waarbij Adrian excelleert door z’n virtuoos spel op de verschillende snaarinstrumenten en Bob door z’n prachtige, soms smeuïge en dan weer ontroerende verhalen. Dit alles smelt samen tot prachtige luisternummers waar het publiek volop van geniet. Tegen kwart over een kunnen ze dan ook een daverend applaus in ontvangst nemen.                                                                                                  

Lees verder …..