Informatieavond over collectieve aanschaf zonnepanelen in Veelerveen was een schot in de roos.

Zo’n 40, veelal goed voorbereide, belangstellenden hebben afgelopen maandagavond de door de Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen, de Werkgroep Duurzaamheid Veelerveen en Buurkracht georganiseerde informatieavond over de collectieve aanschaf van zonnepanelen bezocht. Om half acht werd er afgetrapt door voorzitter Pieter Huttinga met een korte inleiding waarin het ontstaan en het doel van de avond werd toegelicht. Vervolgens werd door Orville Freije de rol van Buurkracht in dit project uitgelegd. Buurkracht is een maatschappelijke organisatie met zeer veel kennis op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast  stelt zij allerlei promotiemiddelen beschikbaar voor een project als deze. Daarna presenteerden Projectleider Duurzaamheid A. Doolaard en Beleidsmedewerker Wonen M. de Voogd van de gemeente Westerwolde  respectievelijk “Westerwolde Samen Verduurzamen” en “Leningen”.  In de presentatie “Westerwolde Samen Verduurzamen” werden o.a. de Visie op duurzaamheid door de gemeente, de beleidsnotitie “Zonneparken en kleine windmolens” alsmede het Uitvoeringsprogramma en de doelstellingen voor de verschillende periodes benoemd en duidelijk toegelicht.
Lees verder …..

Het Dou mor Normoal Festival

Zondag 19 mei wordt voor de tweede keer het Dou mor Normoal festival georganiseerd. Een groep kleine ondernemers in de regio Oost Groningen die bewustzijn en plezier in het leven gezamenlijk willen uitdragen.

HET festival voor diversiteit en saamhorigheid voor jong tot oud, waar je kan ruiken en proeven, kijken, doen, en beleven en niks gek is.

Wat kun je beleven: muziek, soep en desembrood, stoelshiatsu, biologische seizoensprodukten, tarot, ijs, fairtrade kleding, voetreflex, tweedehands boeken, didgeridoo, coaching, energiebehandelingen, aardappelkoeken, ThetaHealing.

Het festival wordt dit jaar gehouden in Vlagtwedde en wel bij Ambacht Berkenkracht aan de Barlagerachterweg 2.

Informatie over het festival is te vinden op de website https://doumornormoalfestival.nl

flyer festival 2019

15 Mei a.s.: Gebiedsbijeenkomst Gemeente Westerwolde Midden

Denk mee over de verwachte en gewenste ontwikkelingen in en rondom je dorp op woensdag 15 mei a.s. in Partycentrum Rendering te Vlagtwedde, aanvang 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).

Voor inwoners van Vlagtwedde, Veelerveen, Sellingen, Jipsinghuizen, Jipsingboertange en Bourtange.
Tijdens de bijeenkomst, die wordt georganiseerd door de gemeente Westerwolde kun je meedenken over ontwikkelingen in en rond jouw dorp. De dorpsraden zijn ook aanwezig. 
Samen met de andere deelnemers ga je een beeld schetsen van de verwachte en de gewenste ontwikkelingen op gebied van wonen, werken, gezondheid, onderwijs, milieu, veiligheid, cultuur en verkeer en vervoer.
We ontvangen graag een aanmelding van deelname op www.westerwolde.nl/omgevingswet.

Poster gebiedssessie midden