Jan Henk de Groot zorgt voor afgeladen eetcafé De Zuidvenne in Veelerveen.

Jan Henk de Groot

Jan Henk de Groot

Veelerveen, zondagmorgen 29 maart, 10.00 uur, een druilerige dag. Het is  rustig in het dorp. Jan Henk de Groot is inmiddels gearriveerd en is bezig met het opbouwen van alle apparatuur die hij de komende twee uur nodig is. Een beker koffie moet wachten tot hij er van overtuigd is dat alles goed staat en werkt zoals het moet werken. Gitaren worden gestemd en

getest op geluid. Daarna is de stem aan de beurt en daarna pas, de grotendeels koud geworden koffie. Inmiddels hebben de eerste bezoekers Ons Noabershoes in Veelerveen gevonden. Het volgende half uur blijft het gestadig doorlopen. Om elf uur kan Pieter Huttinga, de man achter deze (koffie)concerten, een afgeladen eetcafé De Zuidvenne begroeten, waarna Jan Henk de Groot, evenals de organisatie verheugd over zo’n grote opkomst, glunderend en zoals altijd zeer enthousiast, aan z’n optreden begint. Nagenoeg alle nummers van z’n CD “Weerom” komen voorbij, afgewisseld met enkele Engelstalige nummers van z’n CD “Riff” die  de moeilijke en zorgelijke tijden van het eerste levensjaar van z’n zoontje Riff beschrijft.  Ook het door de Grunniger Troebadoers, waarvan Jan Henk ook deel uit maakt, geschreven nummer “Riekdom” ontbreekt niet. Hoogtepunt van het concert is echter het nummer “Mamme van Michel”, waarbij de fantasie van Jan Henk tot grote hoogte reikt.  Om 13.00 uur is de laatste toegift van Jan Henk. Een warm applaus voor een prachtig concert is vervolgens zijn deel. Belangstellenden genieten daarna nog van een heerlijke kop groente- of mosterdsoep of een broodje gezond, verzorgd door de beheerders.  Uiteindelijk gaat iedereen voldaan en nog volop nagenietend naar huis. Jan Henk de Groot is inmiddels op weg naar een volgend optreden met de Grunniger Troebadoers in de Zeegse Duinen, inclusief een eierbal.             De concerten in Ons Noabershoes worden vervolgd op zaterdag 26 september a.s. , aanvang 20.00 uur met een try-out  door de Grunniger Troebadoers van hun nieuwe theatertour met nieuwe liedjes en anekdotes.

_MG_2433_bewerkt-1_MG_2441_bewerkt-1_MG_2469_bewerkt-1_MG_2448_bewerkt-1_MG_2473_bewerkt-1_MG_2476_bewerkt-1_MG_2480_bewerkt-1

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.