Cursus “valpreventie” 10 maart in Ons Noabershoes

Ons Noabershoes

Ons Noabershoes

Op donderdag 17 maart wordt in “Ons Noabershoes” een cursus valpreventie gegeven. Vooraf zal op 10 maart om 10.00 uur in Ons Noabershoes een voorlichting worden gegeven over de cursus vallen en opstaan, zodat mensen een goed beeld krijgen wat ze kunnen verwachten.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van

het aantal val incidenten gebeurt in en om het eigen huis. In 2011 betekende dit dat door het vallen 83.000 mensen bij de eerste hulp zijn beland, 43.000 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen en 2165 mensen zijn overleden. Dit zijn zorgwekkende cijfers, ook omdat mensen tegenwoordig langer thuis blijven en de vergrijzing toeneemt.

Het project “Wedde dat ’t lukt’ heeft twee enthousiaste fysiotherapeuten gevonden die samen de cursus valpreventie verzorgen. Op donderdag 17 maart start deze cursus, georganiseerd door “Wedde dat ’t lukt” en de gemeente Bellingwedde in “Ons Noabershoes” te Veelerveen. Tijdens deze cursus leren mensen hoe ze moeten vallen en vooral vallen moeten voorkomen. De cursus, die onlangs twee keer in Wedde is gegeven, wordt verzorgd door de eerder genoemde 2 fysiotherapeuten, die op speelse wijze en door oefeningen, u hierin gaan trainen.

Vooraf zal op 10 maart om 10.00 uur in Ons Noabershoes een voorlichting worden gegeven over de cursus vallen en opstaan, zodat mensen een goed beeld krijgen wat ze kunnen verwachten. Tevens is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uuren kost €10,-. Voor vragen en / of opgave kunt u bellen met Natasja Hilverts, fysiotherapeut, 06-51812156 of met Renate Bruin, dorpsondersteuner van “Wedde dat ’t lukt”, 0597-674921.

Om een beeld te krijgen van de cursus, kunt u kijken op de website www.weddelukt.nl, waar leuke foto’s staan van de cursussen die in Wedde zijn gegeven.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.