Nieuwe bestemming voor luidklok van Veelerveen

Nieuwe-bestemming-voor-luidklok-van-Veelerveen

De luidklok uit het kerkgebouw in Veelerveen krijgt een nieuwe locatie. De klok wordt in een speciale klokkenstoel geplaatst, en komt in overleg met het plaatselijk belang naast ‘Ons Noabershoes’ in Veelerveen. Wethouder Wim ’t Mannetje bezocht gistermiddag de leerlingen van Ubbo Emmius Praktijkonderwijs in Stadskanaal die de komende maanden aan de klokkenstoel werken.

Het kerkgebouw in Veelerveen had een aantal jaar geleden geen luidklok meer. Inwoners van Veelerveen besloten toen op eigen kosten een nieuwe klok te laten gieten. Deze is door het dorp geschonken aan de gemeente Bellingwedde. Daarbij werd afgesproken dat wanneer het kerkgebouw

de klok niet meer kon huisvesten, de gemeente voor een alternatieve locatie in het dorp zou zorgen.

Klokkenstoel

De toenmalige eigenaar heeft de woning met kerkgebouw verkocht. De gemeente Bellingwedde moest hierop op zoek naar een nieuwe locatie voor de klok. Wethouder Wim ’t Mannetje: “Om de klok te kunnen blijven luiden is gekozen voor een klokkenstoel. De klokkenstoel is vooral bedoeld om bij begrafenissen te luiden, en wordt bij ‘Ons Noabershoes’ geplaatst omdat daar ook uitvaartdiensten zijn.”

Ubbo Emmius Praktijkonderwijs maakt klokkenstoel

Voor het maken van de klokkenstoel is gesproken met Ubbo Emmius Praktijkonderwijs in Stadskanaal. Op deze school leren leerlingen zo zelfstandig en volwaardig mogelijk mee te doen in de maatschappij. Hierbij wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden en talenten van de leerlingen. Teamleider Arjen Huttinga: “Wij zien het maken van de klokkenstoel als een mooi en bijzonder project voor onze leerlingen. Daarnaast vinden wij het mooi dat wij op deze manier voor een nieuwe plek voor de luidklok kunnen zorgen.”

De leerlingen werken sinds dit schooljaar aan de klokkenstoel en zijn naar verwachting medio 2018 klaar.

Ingezonden.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.