Nieuwjaarsvisite groot succes

IMG_2014

Afgelopen vrijdag 3 januari was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsvisite in “ Ons Noabershoes “ voor de inwoners van Veelerveen . In een volgepakte zaal nam de voorzitter van Plaatselijke Belangen Veelerveen, Pieter Huttinga het woord. Hij blikte terug in het verleden en keek ook naar de toekomst. Daarna waren er vele leuke acts op het podium te bewonderen.
Onder het motto “voor ons dorp , door ons dorp” kwamen verschillende verenigingen , artiesten hun kunsten vertonen op het podium. Als eerste mochten de kids van de gymmiturners van gymvereniging GVV het spits afbijten. Iedere maandagmiddag is er van 16.15 uur – 17.00 uur voor 4, 5, en 6 jarigen “Turnen met een beloning”. Dit is nieuw vanaf 7 januari a.s. Gymmieturnen richt zich in 1 e instantie op de motorische vaardigheden van de kids en legt een basis voor alle andere sporten. De geleerde oefening vinden de kinderen terug in het Gymmiebeloningsboek. Karin Hofman geeft de lessen.


Daarna kon het publiek zich opmaken voor de éénakter : “ Deceptie van een rotlanding “ van toneelvereniging VIP . Ze hebben met dit stuk al verschillende prijzen gewonnen. Ook het gemengd koor DES kwamen op het podium. De leden van het koor hadden een playback act ingestudeerd. Verkleed als nonnen deden

ze de komische Sister-Act .
Ook de dames en de heren van “Bewegen Voor Ouderen “ deden mee om ook promotie te maken en om meer leden te krijgen. Elke maandagmorgen wordt er onder deskundige leiding les gegeven aan 55+ in Ons Noabershoes.
Vanaf 9:30 tot 10:30 uur gaan ze hun spieren sterken door gym, spel etc. De oefeningen worden aangepast aan ieders kunnen. Er wordt rekening gehouden met een eventuele beperking . Op dit moment zijn er een 18 tal sporters die na afloop van de les nog even gezellig een kopje koffie gaan drinken. Gerda Bunt geeft de lessen voor deze groep.


Verder was er een live optreden van Paul Rubrech op gitaar. Hij heeft met verschillende blues artiesten samen gespeeld. Hij speelde niet alleen blues maar ook een zelf geschreven lied over Veelerveen. Het publiek zong luidkeels met het couplet van Veelerveen mee . Samen met Pieter Huttinga op djembé was het ook een optreden waar nog lang over nagepraat wordt. Als laatste waren er de Zillertaler Veelerveenster Schürzenjäger die de zaal helemaal op de kop hebben gezet met een aantal medley`s. Het was een geslaagde avond en zeker weer voor herhaling vatbaar voor volgend jaar. Het was weer een fantastisch feest voor de inwoners van Veelerveen en de verenigingen . De avond werd afgesloten met een verloting, waarbij er door de verschillende lokale ondernemers en of verenigingen vele, prachtige prijzen beschikbaar zijn gesteld. Hartelijk dank daarvoor.

IMG_2029

IMG_2151 IMG_2122 IMG_2236 IMG_2267 IMG_2305

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.