Succesvol concert van Harry Niehof in Veelerveen.

Harry Niehof

Harry Niehof

Het is zondagmorgen 31 januari. De voetballers van onze plaatselijke trots de vvVeelerveen, zijn, na een lekkere kop koffie te hebben gedronken in Eetcafé De Zuidvenne op weg gegaan om een oefenwedstrijd te spelen op kunstgras. Het is al een en al bedrijvigheid in het Eet-café. Stoelen zijn klaargezet vanwege het koffieconcert dat Harry Niehof deze morgen zal verzorgen. De geur van pas gezette koffie komt je tegemoet. Zelfgebakken cake staat op de bar. Kortom beheerder en crew zijn er klaar voor. Even over tienen arriveert Harry Niehof, de bescheiden, uit Middelstum afkomstige, doch in de stad Groningen woonachtige troubadour.

Snel begint hij met het uitladen van de benodigde apparatuur en gitaren. Na een handdruk en een kort: “Hou ist” en “Houveul volk verwacht’n je”, begint hij de zaak op te bouwen. Even snel een kop koffie er tussendoor. Kwart over tien komen de eerste belangstellenden al binnen. Harry stelt de apparatuur af, stemt gitaren en speelt, om wat warm te worden, wat gedeeltes van liedjes. Langzaam stroomt het café vol. Harry glundert, evenals de organisatie. Hij trekt zich even terug in de hal om z’n setlist door te nemen. Als Pieter Huttinga om elf uur ieder welkom heet is het eetcafé afgeladen. Harry begint met “Beloofde laand” van z’n laatst verschenen cd “Twijduustern”. Meerdere nummers van deze prachtige cd volgen. De aardbevingen komen ruimschoots aan bod evenals het café van z’n vader uit Middelstum. Het café dat ook een prominente rol speelt in z’n nieuwe theaterprogramma “Café op Driefklaai”. Joepie wordt bezongen evenals vrouw Smit. Er komen jolige dingen voorbij afgewisseld met bloedserieuze zaken. Trieste verhalen worden ingehaald door vrolijke tempo nummers. Alles begeleid met prachtig gitaarspel van Harry zelf. Na twee uur genieten door zowel het aanwezige publiek als Harry zelf, is een warm applaus z’n deel. Veel mensen blijven nog even zitten en nemen een lekkere kop soep met stokbrood, bereid door de beheerder. Daarna gaat ieder voldaan op huis aan.
Het eerstvolgende concert is op zaterdagavond 27 februari. We maken dan een uitstapje naar de blues m.m.v. de BJ Hegen Bluesband. Aanvang 20.30 uur. 1e Paasdag treedt om 11.00 uur Jan Henk de Groot op. Na afloop willen we dit vervolgen met een heerlijke paasbrunch en vervolgens gaan we noten schieten.

_MG_7911 _MG_7912 _MG_7918

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.