1e Paasdag in Ons Noabershoes te Veelerveen, Jan Henk de Groot, paasbrunch en noten schieten, het was erg gezellig!

Zondag 27 maart, 1e paasdag.  ’t Is half tien en al een en al bedrijvigheid in Eetcafe De Zuidvenne. Stoelen worden in een nieuwe opstelling neergezet, zodat er ruimte is voor de verwachte 70 belangstellenden voor het koffieconcert m.m.v. de Groningstalige singer-songwriter Jan Henk de Groot. De geur van vers gezette koffie en zelfgebakken cake komt je tegemoet. Jan Henk is inmiddels ook gearriveerd en begint gelijk met het uitladen en het opzetten van de benodigde apparatuur. Gitaren worden klaargezet en gestemd. “Is het geluid zo goed”.  ’t Is kwart over tien als de eerste liefhebbers, afkomstig uit Warffum en Baflo, binnenkomen.

Jan Henk geniet inmiddels van een bakkie koffie en maakt een praatje met z’n fans. Gestaag komen er meer mensen binnen en trekt Jan Henk zich terug in een hoekje om nog even de setlist door te nemen. Om elf uur kan voorzitter Pieter Huttinga een afgeladen eetcafé verwelkomen. Jan Henk straalt. Hij pakt z’n gitaar en de eerste klanken vullen de ruimte. Iedereen luistert ademloos. Nieuw door hem geschreven werk, o.a. “Opa weet alles” en “Midas” wordt afgewisseld met de inmiddels van hem bekende en populaire liedjes zoals “Mamme van Michel”, “Kielsterachterweg”, “In de nacht” en “Janine”. Bij veel liedjes past een verhaaltje. Verhaaltjes over de dingen van alle dag, leuke dingen maar ook gevoelige, droevige zaken zijn input voor nieuw materiaal. Even voor enen begint hij aan z’n laatste lied, waarna een daverend applaus z’n deel is. Met enthousiaste instemming van alle aanwezigen wordt vervolgens besloten om van dit optreden op 1e paasdag in Veelerveen een traditie te maken. Dus 16 april 2017 is het volgende koffieconcert met Jan Henk de Groot.

Vervolgens begeven zich ruim veertig aanwezigen naar de grote zaal om aan te schuiven aan een heerlijke brunch, bereid door het Team Eetcafé De Zuidvenne. Nog even tijd om met de buurman of –vrouw te praten over het gezellige concert van zopas. Om half twee wordt de brunch geopend. Eerst wordt Fokko nog even toegezongen wegens z’n verjaardag. Daarna schuifelt ieder langs een keur van gerechten, waarbij men keuze heeft uit o.a twee soepen, heerlijke broodjes, muffins met ei, vele soorten beleg, meerdere salades, gekookte en gebakken eieren, yoghurt met muesli en fruit. Kortom er was voor elk wat wils.  Een pluim voor Team Eetcafé De Zuidvenne is hierbij op z’n plaats.

Om drie uur wordt er dan begonnen aan de laatste activiteit van deze dag, het traditionele notenschieten. Na uitleg van Tina, wordt het aantal deelnemers verdeeld in drie groepen. Het is voor menigeen even wennen. Jaren niet gedaan. Maar erg leuk om weer eens een keer te doen. Onder luide aanmoedigingen en met veel plezier wordt er gestreden. Na vele oh’s over net niet geslaagde worpen en gejuich als het wel lukt, gaat iedereen tegen vijf uur voldaan naar huis. Het einde van een zeer geslaagde dag.

Nu op naar het eerstvolgend koffieconcert m.m.v. Edwin Jongedijk op zondag 29 mei a.s.
IMG_1675

IMG_1669 IMG_1665
IMG_1659 IMG_1658 IMG_1657

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.