Ondanks straffe wind 60 deelnemers fietstocht Diabetesvereniging

Diabetesvereniging

Diabetesvereniging

VEELERVEEN – Op 16 april organiseerde Diabetesvereniging Nederland (DVN) een fietstocht door Westerwolde.

Diabetes type 2 is een groeiend probleem. Het kan worden veroorzaakt door overgewicht en te weinig bewegen. Wandelen en fietsen is dan ook een leuke en effectieve optie. Het directe effect van een fietstocht is dat er meer glucose uit de bloedbaan in het spierweefsel wordt opgenomen. Daarbij neemt het actieve spierweefsel toe. Na 48 uur is het effect

echter weer teniet gedaan. Fietsen is heel belangrijk.

Daarom organiseerde Diabetesvereniging Nederland (DVN), regio Groningen, werkgebied Oost-Groningen, voor leden en niet-leden een fietstocht door mooi Westerwolde. De start was om 12.30 uur bij Ons Noabershoes in Veelerveen. Ondanks de straffe wind klommen zo’n 60 deelnemers op hun ijzeren rossen om aan een tocht van 30 kilometer te beginnen. De route ging onder anderen via Bourtange, waar gelegenheid was iets te drinken.

De deelnemers konden desgewenst bij de start geprikt worden op bloedglucose. Ook kon de bloeddruk gemeten worden. Desgewenst werd dit tijdens de stop en na afloop herhaald. Hiervan werd veelvuldig gebruik gemaakt.

De tocht eindigde weer bij Ons Noabershoes. Hier was gelegenheid aan te schuiven aan een uitgebreide Westerwoldse broodmaaltijd met alles er op en er aan.

Foto’s: Tedo Swarts  klik voor meer foto’s hier

Tekst : Catherina Glazenburg

IMG_0030 IMG_0032 IMG_0061 IMG_0067 IMG_0025 IMG_0070 IMG_0099

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.