Een echte derby kent een onafhankelijke scheidsrechter KEVIN BLOM

33945619_844257745769926_2031874273831813120_o

De winnaar van de wedstrijd Bellingwolde JO 15 1G – Veelerveen JO 15 1 aanstaande zaterdag mag zich kampioen noemen. Een dergelijk belangrijke derby verdient een onafhankelijke scheidsrechter. Die is gevonden! Niemand minder dan Kevin Blom leidt de wedstrijd aanstaande zaterdag die om 14.00 uur begint.

De C-ers van Veelerveen wonnen tot nu toe elke wedstrijd. Bellingwolde speelde alleen gelijk tegen het naburige Westerwolde. Daardoor is het puntenverschil slechts twee en mag de winnaar zaterdag in de derby zich dus kampioen noemen. Een wedstrijd met veel belangen en daarom is iemand die onafhankelijk is, maar wel goed kan fluiten, van toegevoegde waarde.
Kevin Blom, actief in de Eredivisie, zag deze wedstrijd wel als een uitdaging. Hij komt graag naar Bellingwolde om

deze laatste wedstrijd in de jeugdcompetitie te leiden.

De jongens en meiden van Veelerveen en Bellingwolde ontmoetten elkaar al vaker: in de voorbereiding van de najaarscompetitie won Bellingwolde nipt en in december vorig jaar speelden ze gelijk in de beker, maar trok Bellingwolde aan het langste eind in de penaltyreeks. Dit voorjaar zaten ze bij elkaar in de competitie: Veelerveen promoveerde, Bellingwolde consolideerde. En zaterdag wordt één van de twee kampioen. Veelerveen heeft aan een gelijkspel al genoeg, maar Bellingwolde zal natuurlijk alles op alles zetten om de wedstrijd te winnen. Zaterdagmiddag rond half vier weten we wie op de kampioenskar door het dorp mag!

Saillant detail: Eén van de drie leiders van V.V. Bellingwolde, Richard Zuur, voetbalt zelf bij V.V. Veelerveen. Notabene in hetzelfde elftal als één van de leiders van Veelerveen: Wim Bergman. Voor Richard was dit voldoende aanleiding om een onafhankelijk iemand uit te nodigen de wedstrijd te fluiten.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.