Het Nije Westerwolde Streektoalfestival

Het Nije Westerwolde Streektoalfestival

Op 9 november vindt vanaf 19:00 uur in Ons Noabershoes in Veelerveen de tweede editie plaats van het Nije Westerwolde Streektoalfestival. Diverse artiesten en woordkunstenaars die de streektoal beoefenen, werken hier aan mee. Het festival geeft een blik in de wereld van de Groninger streektaal en cultuur.

Jong talent en gevestigde namen                                         

Edwin Jongedijk

Diverse artiesten, waaronder nieuw jong talent en gevestigde namen zullen in het Gronings dialect hun repertoire ten gehore gaan brengen. Zo zal het grote, nieuwe, jonge streektoaltalent Josien Bakker uit Vlagtwedde een optreden verzorgen,  evenals Edwin Jongedijk, Steernvanger (de band van Dion Bouwes en Dennis Krottje) en Berny Jansema .

 

Josien Bakker fotosteernvanger noorderzon 1

Woordkunstenaars   

Ook zijn er weer dichters  en verhalenvertellers, oftewel woordkunstenaars van

de partij. Aly Freije, geboren in Veelerveen en in 2008 winnaar van de  Freudenthalprijs voor nieuwe Nedersaksische litera-tuur en in 2009 de Literaire Prijs Groningen van Stichting het Grunneger Bouk, zal  voordragen. Verder zullen Harbert Schutte, Luuk Houwing, Ina  Rozema en Erik Rouppé u verrassen met verhalen,  gedichten, voordrachten en columns. Daarnaast lezen lln. van SWS De Driesprong uit Vriescheloo die een gedicht in de streektoal hebben geschreven, hun gedicht voor. Een panel van woord-Aly Freije
Harbert Schuttekunstenaars o.l.v. burgemeester Jaap Velema bepaalt wie winnaar wordt van de Nije Westerwolde Streektoal Junior Dichtersbokoal .

Kaartverkoop
Kaarten à € 10,-. kunt u reserveren via de beheerders van Ons Noabershoes: tel. 0597 541488 of via het mailadres:  info@veelerveen.eu.  Tevens verkrijgbaar aan de kassa.

Opening door burgemeester
Het Nije Westerwolde Streektoalfestival wordt 9 november om 19.00 uur door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde geopend.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.